Doi arbori de peste 80 de ani distruşi de firma care a turnat covorul asfaltic în locul de joacă din Grădina Publică „Merci”!

La finele anului trecut, primăria municipiului Câmpulung a primit o nouă sponsorizare din partea Holcim, pentru lucrări de montare covor elastic din cauciuc pentru locul de joacă din Grădina Publică „Merci”.

În stil propriu, primăria a organizat licitaţia (23 octombrie 2018) înainte de a aloca banii prin rectificare bugetară, rectificare ce s-a făcut în cadrul şedinţei Consiliului Local din data de 31 octombrie 2018.

Lucrările au fost făcute de o firmă din Ştefăneşti – Argeş, S.C. Invest Prospeed ESM SRL, la un preţ de 79.900 lei. Însă rezultatele muncii prestate de firma argeşeană sunt vizibile de abia-n prezent, când cei doi arbori ce mai ţineau umbră locului de joacă din Grădina Publică „Merci” au început să se usuce.

Motivul: „Au aşternut covorul sintetic fără a lăsa spaţiu roata tulpinilor arborilor din incinta locului de joacă. Un mesteacăn de peste 80 ani s-a uscat deja… urmează molidul!”, este părerea avizată a unui specialist în domeniu.

Cu alte cuvinte, la Câmpulung, au început să se facă investiţii importante. Cum? Nu mai contează! Însă urmările par a fi catastrofale în condiţiile în care pe zi ce trece apar tone de betoane în locul spaţiilor verzi, în timp ce şi ceea ce a scăpat verde este distrus. Sub nici o formă astfel de aspecte nu trebuie trecute cu vederea în condiţiile în care investiţiile ce depăşesc orice imaginaţie la capitolul cheltuieli ar trebui să fie unele de calitate, durabile şi care să dezvolte Câmpulungul, nu să îl distrugă.

1 COMENTARIU

  1. Investiti de acest gen care distrug mediu si sunt un pericol pentru pentru sanatatea populatiei s_au mai facut in Campulung. Vopsitoria SC AUTO SOLO este un exemplu de investitie cu bani europeni care reprezinta un atentat la sanatatea populatiei din arealul invecinat. In perioada in care se vopseste datorita noxelor emise, mirosul este insuportabil. Este regretabil ca se intampla in urbea noastra. Cei pe care noi ii alegem odata la 4 ani, ne ignora, ne mint si urmaresc doar interese meschine, personale. Interesul cetateanului nu conteaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.