Încâlcite sunt căile Domnului atunci când vine vorba de localități unde primarul are mai multe mandate decât realizări și ajunge să confunde primăria cu propria sa afacere din care doar ia de la statul român și mai dă din când în când pe statul de plată, dar și atunci tot de la stat şi doar pentru a-şi favoriza în principal rudele, finii, vecinii sau prietenii.

Un astfel de caz reatrage atenţia asupra Primăriei Comunei Stoenești, acolo unde nașul e primarul Paul Ion Marin, iar finul e Ioan Horia Oncioiu-Popa-Nica, un teolog plimbat de pe un post pe altul spre prea mărire salarială.

Ca o paranteză, amintim că vorbim de același primar care și-a angajat nepotul ca șofer pe microbuzul școlar, pentru ca mai apoi să-l demită (la presiunea opiniei publice) după ce a agresat un elev, abandonându-l în plin câmp.

Revenind la subiect, pe foarte scurt, putem spune că în ultimii ani, la Primăria Stoeneşti au avut loc adevărate minuni. Una dintre acestea este aceea că Ion Marin, naşul primar, şi-a angajat pe finul Ioan Horia Oncioiu-Popa-Nica (cu licenţă în Teologie şi vreo două certificate de calificare căpătate pe bani publici), iniţial, referent – asistent social cu studii medii, mai apoi consilier personal, pentru ca după o scurtă perioadă să-l reangajeze inspector principal – asistenţă socială cu studii superioare printr-un concurs cu dedicaţie. Un ultim post de pe care, recent, a fost propulsat secretar comunal fără studii de specialitate. Totul în situaţia în care primăria are doi jurişti care, culmea coincidenţei, au primit măriri în grad profesional!

De subliniat fiind că secretarul comunei Stoeneşti, al cărui loc a fost luat de finul teolog, se află în concediu pentru creşterea copilului, deşi umblă vorbe că naşul ar avea destule păcate cât să-l păstreze pe fin secretar pentru a-l feri de cele necurate.

În caz, mai sunt multe de spus şi despre modul prin care primarul comunei Stoeneşti, social-democratul Ion Marin, a tot rostogolit organigrama instituţiei prin şedinţele Consiliului Local, doar pentru a-şi facilita finul. În decurs de trei ani a transformat postul cu studii medii de la Asistenţă Socială, lăsat vacant de finul reangajat consilier personal al naşului primar, într-unul cu studii superioare, pentru ca-n cele din urmă să fie ocupat prin concurs cu dedicaţie în „condiţiile specifice” de acelaşi fin doar că de această dată cu gradaţii ce i-au adus nu numai beneficii salariale, ci şi un nou post… de secretar. Şi cum există o vorbă că „nu ai tu păcate, câte pot ierta eu”, ne întrebăm oare câte păcate are naşul de a făcut atâtea eforturi, unele ilegale, pentru un aşa fin?

Şi pentru toate aşa zise “păcate lumeşti” există un vraf de documente, dar cine să le verifice, cine să le vadă? Şi, mai mult, cine să ia măsuri? Sau poate e o nouă modă ca în loc de aplicarea legii să spui mai bine o rugăciune! Căci e o mică mare diferenţă între a fi teolog şi a fi jurist!

Citiţi şi vă cruciţi!!!

Oncioiu Popa NIca secretar in comisiile de concurs

Pproces verbal concurs asistenta sociala

Proces-verbal-al-sedintei-ordinare-din-data-de-20.10.2021

Proces-verbal-sedinta-08-01-2024

Proces-verbal-sedinta-extraordinara-08.07.2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.