Primarul municipiului Câmpulung Elena Lăsconi anunță că parcurile și Grădinile din Câmpulung Muscel se alătură, între 4 și 6 iunie 2021, celor mai prestigioase locații ale Patrimoniului Cultural Verde din Europa.

”Primăria Câmpulung organizează seria de evenimente ”Câmpulung – Orașul Parcurilor și Grădinilor”, care sprijină valorizarea moștenirii culturale unice a orașului și implicarea câmpulungenilor în dezvoltarea unei comunități unite pentru binele orașului.

Manifestările programate în intervalul 4 – 6 Iunie acoperă o gamă largă de activități și zone de interes. În 4 Iunie, descoperim un colț uitat al Câmpulungului de care se bucurau numeroși câmpulungeni și vilegiaturiști: Poienița din Parcul Istoric Ștefănescu.

Câmpulungenii sunt invitați la sărbătoarea Zilei Mediului

În 5 Iunie, invităm întreaga comunitate câmpulungeană să sărbătorim împreună Ziua Internațională a Mediului, punând bazele unui program de curățenie durabilă a spațiilor verzi. În 6 Iunie, experimentăm împreună bucuria adusă în viața vizitatorilor de cele mai frumoase Parcuri și Grădini din oraș, înscrise în cadrul Evenimentului European ”Rendez-vous aux Jardins” („Întâlniri în Parcuri și Grădini”). Detalii complete privind programul evenimentelor pot fi găsite pe site-ul Primăriei Câmpulung și pe pagina de Facebook Câmpulung – Orașul Parcurilor și Grădinilor.

Orașul Câmpulung Muscel se remarcă printr-o moștenire naturală și culturală unică, neobișnuită pentru un oraș de dimensiuni mici, puțin cunoscut la nivel național. Pentru ca importanța istorică a orașului să aibă un impact real în viața de azi a locuitorilor săi, Primăria Câmpulung și-a propus să pună în valoare acest patrimoniu deosebit, cu participarea și în beneficiul comunității “de la firul ierbii”.

Un pas important în acest demers ambițios este reprezentat de organizarea seriei de evenimente ”Câmpulung – Orașul Parcurilor și Grădinilor”, care va avea loc în perioada 4 – 6 iunie 2021. Punerea în prim plan a Parcurilor și Grădinilor din Câmpulung nu este una întâmplătoare, orașul având nu mai puțin de 4 Parcuri înregistrate în mod individual ca monument istoric, fapt care scoate Câmpulungul în evidență la nivel național.

Punerea în valoare a Patrimoniului Cultural Verde al orașului va urmări un program, care va avea drept coordonate principale:

  • 4 iunie – Picnic în Poienița Parcului Istoric Ștefănescu, oferit publicului câmpulungean in anul 1910
  • 5 iunie – Activități comunitare de curățare a spațiilor verzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului
  • 6 iunie – Tur ghidat al Parcurilor și Grădinilor Istorice. Premierea Celor Mai Frumoase Grădini din Câmpulung.

Evenimentele sunt organizate de către Primăria Câmpulung, sub patronajul Institutului Național al Patrimoniului, care va fi prezent la manifestările culturale prin 2 reprezentanți de seamă: Directorul Instituției – Ștefan Bâlici și Coordonatorul Programului European ”Rendez-vous aux Jardins” în România – Alexandru Mexi.

Invitația de participare la eveniment este deschisă tuturor câmpulungenilor, care vor descoperi noi perspective asupra orașului și vor putea să participe pas cu pas, la schimbarea în bine a vieții lor și a comunității din care fac parte. Pentru mai multe detalii privind programul evenimentelor și pentru actualizări de ultim moment, vă recomandăm urmărirea paginii de Facebook Câmpulung – Orașul Parcurilor și Grădinilor.”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Municipiului Câmpulung.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.