Înfrăţirea municipiului Câmpulung cu municipiul Xanthi, din „tărâmul zeilor”, este un moment mult aşteptat. Ziarele locale câmpulungene, dar şi cele greceşti au prezentat în mai multe rânduri subiectul discuţiilor privind înfrăţirea celor două municipii, însă alegerile locale din Grecia au adus şi amânări.

La Câmpulung, subiectul a stat pe masa aleşilor locali în două şedinţe de Consiliu, ba chiar s-au stabilit şi componenţele delegaţiilor (pentru că una a fost pomenită oficial şi alta pare să îşi pregătească eventuala plecare într-o minivacanţă pe bani publici, mai exact un real şi metaforic cal troian) care să reprezinte municipalitatea la semnarea acordului de înfrăţire acasă la viitorii fraţi greci.

Cel mai vehement în dorinţa înfrăţirii rămâne grecul Panagiotis Kimoundris, care a început să le transmită întrebări publice edililor celor două localităţi. Întrebări puse de presa locală greacă.  „Ελπίζω η προσπάθεια μου που περα από όποιες πολιτικές να έχει καλό αποτέλεσμα. S-a uitat înfrățirea între orașe Câmpulung și Xanthi?? Ce zice primăria din Câmpulung şi primarul nou din Xanthi??!!! Primarul din Xanthi are datoria să continue ceea ce a oprit fostul, pentru înfrățirea orașelor între Xanthi și Câmpulung. Deja românii sunt foarte supăraţi de urâtă comportare a fostului primar. Mâine se discută înfrățirea între Panos și primarul actual în prezenţa ziariștilor locali.”, este mesajul postat de Panagiotis Kimoundris pe Facebook, în ultima parte fiind vorba de traducerea unui titlu dintr-un ziar local grecesc.

Ce e drept, înţelegem reticenţa, dar şi lipsa de reacţie a oficialilor greci, mai ales dacă nu cumva le-a ajuns la urechi că nu sunt prea importanţi pentru primarul municipiului Câmpulung Liviu Ţâroiu ce s-a dat ocupat pentru o eventuală deplasare în Grecia, cedându-le locul (în calitate de  reprezentanţi ai municipalităţii) viceprimarului şi şefului de la ADP, secondaţi de doi consilieri locali. Unul de umplutură şi altul în calitate de vechi prieten al grecilor. Fiind de precizat că, neoficial şi din surse de încredere, am aflat că unul dintre consilieri mergea, posibil va merge, pe propria cheltuială însoţit de doi profesori des invitaţi la Xanthi, cu prilejul unor festivaluri.

Şi aşa s-ar putea rescrie o nouă versiune a Legendelor Olimpului în care nu se cunoaşte încă cine sunt zeii şi care sunt eroii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.