Cam sumbră comparaţia, însă cât se poate de reală în contextul actual şi în condiţiile în care primăria municipiului Câmpulung continuă, nestingherită, campania de defrişare a tuturor zonelor verzi. Asta dacă nu cumva se întâmplă să contracteze firme care să ardă arborii sănătoşi turnând bitum la rădăcina lor.

Astfel că, după exterminarea copacilor din locul de joacă al Grădinii Publice „Merci” şi diminuarea constantă a spaţiilor verzi din cartierele câmpulungene, după îngroparea zonei zero a municipiului sub tone de betoane, primăria continuă defrişările în Parcul Kretzulescu.

Zilele trecute, mai mulţi arbori au fost puşi la pământ, posibil doar pentru că ţineau umbră unor spaţii comerciale plantate „să susţină” gardul de zeci de mii de euro ce înconjoară Parcul Kretzulescu.

Singura persoană care a luat atitudine şi a încercat să stopeze acţiunea defrişarea a fost arhitecta Anca Mihaela Coşa, care în urmă cu ceva vreme a sesizat şi la Serviciul de Urgenţă -112, faptul că primăria Câmpulung taie tot ce prinde verde.

„Lăudabilă administrație! În sfârșit se face ceva în parcul Kretzulescu … amenajări peisagistice istorice! (…) Într-un parc istoric? Periculoși pentru cine? Pentru vecin? Știi tu cine e vecinul? E prietenul primarului… Vezi chioșcurile puse pe servitutea de trecere către terenul lui, acelea ce fac imposibilă trecerea autoutilitarelor de pompieri? Ia mergi pe firul lucrurilor și vezi cum stau firele electrice suspendate printre ramurile copacilor și peste lampioanele decorative… De ce stau așa? Pentru că duc la niște construcții neautorizate, chioșcuri în zona protejată. Acum înțelegi de ce se taie parcul de peste drum de școala copiilor mei?”, este precizarea făcută de arhitectul Anca Mihaela Coşa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.