În situaţia în care foarte mulţi musceleni şi destui câmpulungeni nu au înţeles că, actual, este foarte important statul în casă şi că ieşirea afară se poate face numai cu un motiv întemeiat sau la cumpărături urgente, primarul Câmpulungului, Liviu Ţâroiu, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat sprijin de la judeţ pentru a impune local restricţiile ordonanţelor militare. Prefectul Soare a răspuns prompt şi a declarat că se vor lua măsuri imediate pentru a se asigura atât siguranţa câmpulungenilor, cât şi cea a tuturor muscelenilor şi argeşenilor.

Pe scurt, localitatea Godeni a fost închisă, iar municipiul Câmpulung rămâne deschis cu unele restricţii de circulaţie între unele comune limitrofe şi municipiu.

Muscelenii şi câmpulungenii, dornici de plimbări, vor  trebui să se gândească de două ori înainte de a ieşi din casă. Dacă nu le este teamă de COVID-19, ar trebui să ştie că de mâine, 7 aprilie a.c., se vor intensifica verificările, iar cei ce le vor face nu vor trece cu vederea nici o scuză.

Totul pentru a se preveni răspândirea virusului ce a pus pe jar întreaga omenire.

Luni, 6 aprilie a.c., autoritățile locale din zona Câmpulung au întrunit comitetele locale pentru Situații de Urgență, la recomandarea prefectului, și au transmis măsurile propuse către Prefectură.

La Câmpulung, a fost evidențiat faptul că cetățenii trebuie să poarte măști de protecție în locurile aglomerate, împreună cu solicitarea de a se închide localitățile Godeni și Bughea de Jos.

La Godeni, s-a stabilit faptul că se va verifica, cu o mai mare strictețe, respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, s-a limitat programul de activitate al magazinelor, s-a stabilit obligativitatea purtării măștilor de protecție, dezinfectarea periodică a străzilor și a zonelor de intrare a instituțiilor publice.

“Pentru a demonstra că respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 poate face diferența dintre viață și moarte, dintre sănătate și boală, dintre pozitiv și negativ am luat următoarele măsuri:
1. În acest moment, localitatea Godeni este închisă, în fapt, prin existența, de astăzi, a patru echipaje permanente de poliție, la toate intrările/ieșirile din localitate. Toate persoanele care părăsesc gospodăriile sunt verificate, pentru a vedea dacă motivele deplasării sunt conforme ordonanțelor militare în vigoare. În caz contrar, persoanele nu sunt lăsate să se deplaseze, sunt amendate și întoarse în gospodăria proprie. Nu se permit excepții și nici abateri.
2. Impunerea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în Câmpulung se va realiza cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, începând cu data de 07.04.2020.
 Mâine dimineață muscelenii vor vedea, la fața locului, ceea ce trebuie să înțelegem că sunt ”spiritul și litera” ordonanțelor militare privitoare la prevenirea răspândirii COVID-19.

Insist asupra înțelegerii faptului că fiecare locuitor al Argeșului este responsabil pentru modul în care înțelege să respecte regulile stabilite prin ordonanțele de urgență, iar cetățenii care s-au întors din străinătate în această perioadă trebuie să înțeleagă că legile și regulile nu sunt opționale, ci obligatorii pentru toți.”, este declaraţia prefectului Emanuel Soare.

Foto descriptiv

4 COMENTARII

  1. În Câmpulung-Muscel nu sunt câmpulungeni și musceleni, adică două categorii de cetățeni ! Cetățenii care locuiesc în acest cochet orășel din AG sunt denumiți fie câmpulungeni, fie musceleni, ceea ce înseamnă același lucru !

    • La ora actuală există municipiul Câmpulung şi a rămas, ca o amintire bine întipărită local, noţiunea de zona Muscel pentru comunele limitrofe – deşi suntem un singur judeţ – Argeş. Sunt ani de zile de când este folosită expresia “Câmpulung şi zona Muscel”. Astăzi, nu mai vorbim de judeţul Muscel, iar câmpulungenii sunt cei din municipiu, în timp ce muscelenii sunt cei din localităţile limitrofe. Numai că, aşa cum la noi se obişnuieşte, fiecare are propria sa părere, drept pentru care vă respectăm părerea dvs., fapt pentru care vă rugăm să ne respectaţi şi opinia noastră!

  2. Se dau ordonante. .una după alta și îndemnuri :Stați în casă protejati-va pe voi și pe ceilalți.Aveți încredere în autorități. ..Bun stăm. .respectăm ..Dar am o întrebare la care a-și vrea să mi se răspundă. Suntem multe familii care nu mai avem nici un venit Firmele la care am lucrat s-au declarat falimentare. Soț și soție care au copii nu au pur și simplu nici un venit și resursele de bani s-au terminat. Nu există 75% nu există șomaj de drept absolut nimic. .Poate să răspundă cineva? ?CE VOR FACE ACESTE FAMILII. .?? Tare sunt curios să văd ce răspuns primesc pt. ca insist sa mi se răspundă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.