Duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu” Câmpulung a avut loc o întrevedere extrem de interesantă între reprezentanţii PNL şi pensionari. Întâlnirea, una cu uşile larg deschise tuturor seniorilor din municipiul Câmpulung, indiferent de culoarea politică sau de simpatii electorale, a avut ca principal scop identificarea problemelor pe care la întâmpină pensionarii şi toţi cei aflaţi în pragul pensionării, cu ţintă găsirea unor soluţii care să le rezolve doleanţele.

Daniel Baciu – preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, Liliana Pandele – directoarea adjunctă a Casei Naţionale de Pensii a judeţului Argeş, Mariana Câmpeanu – fostă ministră a Muncii, Alina Gorghiu – ministră a Justiţiei şi preşedintă a PNL Argeş, prefectul Radu Perianu şi gazda evenimentului, Norris Măgeanu, preşedintele PNL Câmpulung, au dat un răspuns tuturor întrebărilor puse de seniorii prezenţi la discuţii, deşi în public au existat şi voci care şi-au exprimat într-un mod mai vehement nemulţumirile. Totul în pofida faptului că este de salutat iniţiativa liberalilor, de a aduce la Câmpulung persoane importante pe scena politică actuală, persoane cu influenţă la nivel naţional, deschise vizibil să sprijine zona Muscelului. Un exemplu mai mult decât elocvent este prezenţa pe plan local a preşedintei PNL Argeş, ministra Justiţiei Alina Gorghiu, care este la Câmpulung la sfârşitul fiecărei săptămâni şi care împreună cu preşedintele PNL Câmpulung Norris Măgeanu se întâlneşte cu oamenii şi, totodată, caută soluţii pentru rezolvarea problemelor stringente ale municipiului. 

Şi totul în timp ce actuala ministră a Muncii și Solidarității Sociale, musceleanca social – democrată Simona Bucura-Oprescu, nu pare să se mai coboare la nivelul omului de rând, căci din primul moment în care a ajuns în Guvern a uitat drumul spre Argeş, ce să mai spune de cel spre Câmpulung, unde a fost şi preşedintă de organizaţie politică. Simona Bucra-Oprescu nu mai iese în stradă, „la ţară”, cu alai politic, după ce s-a învăţat cu lumina reflectoarelor din studiourile televiziunilor naţionale. După cât a luptat pentru a ajunge sus, se rezumă acum doar la apariţiile pe sticlă cu aceleaşi declaraţii populiste, despre care posibil să creadă doar domnia sa că-i vor mai aduce voturi… în lipsă.

Declarând-o oficial dispărută de pe meleagurile muscelene pe ministra Muncii, care în mod normal trebuia să participe la o astfel de acţiune chiar şi din proprie iniţiativă, redăm în continuare concluziile trase, de şefa PNL Argeş Alina Gorghiu şi de liderul liberalilor din Câmpulung Norris Măgeanu, în urma întâlnirii cu pensionarii câmpulungeni.

Unele voci puţin mai ridicate, probleme punctuale!

„Norris Marcu Măgeanu a avut o idee bună: să discutăm cu seniorii din Câmpulung.

Atmosfera a fost de nota 10+, la propriu!

Tabloul întâlnirii pe scurt: preocupări clare, probleme punctuale, întrebări directe despre noua lege a pensiilor, biletele de tratament, inechitățile de până acum în sistemul de pensii, dar și răspunsuri cu argumente puternice și pe înțelesul tuturor, aplauze, ba chiar și voci puțin mai ridicate.

Un singur impediment: timpul insuficient nu ne-a fost de ajutor pentru a dialoga cu fiecare muscelean prezent în sală.

Am promis însă că vom reveni cât de curând.

Mulțumesc, Norris Măgeanu, candidatul PNL la Primăria Câmpulung, pentru organizare și implicare!” – Alina Gorghiu, președinta PNL Argeș

La solicitarea seniorilor, liberalii vor aduce săptămânal un expert care să rezolve problemele cu privire la pensii

„Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu seniorii din Câmpulung.

Le mulțumesc mult invitaților de la București și Pitești, am marcat un nou moment reprezentativ prin importanța celor prezenți.

Pe lângă discuțiile și întrebările ridicate de cei din audiență, care au lămurit multe din problemele prezentate, am decis următoarele:

– PNL Câmpulung demarează o strângere de semnături pentru deschiderea unui birou al Casei de Pensii la noi în oraș, pentru ca pensionarii din zona Câmpulungului să nu mai fie nevoiți să meargă la Pitești.

– având în vedere că va fi o procedură care va fi probabil de durată (câteva luni), începând de luni, 5 februarie, vom acorda consultanță prin colegii noștri tuturor pensionarilor care au nevoie de lămuriri în problema pensiilor. De asemenea, celor care au de transmis documente la Pitești și nu se pot deplasa, le vom facilita transmiterea respectivelor documente. Programul zilnic de primire a oricărei solicitări va fi între 10.00 – 12.00, la sediul PNL Câmpulung din strada Negru Vodă nr. 117.

– săptămânal, în funcție de cererile pe care le vom primi de la câmpulungeni și de nevoile acestora, vom aduce la Câmpulung un expert care să rezolve problemele cu privire la pensii.

Invitații au promis că vor reveni, așa că vom mai avea ocazia întâlnirii cu dumnealor!

Mulțumesc colegilor pentru organizare și implicare!” – Norris Măgeanu, preşedintele PNL Câmpulung

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.