De la sfârşitul lunii iulie, conducerea Spitalului Municipal Câmpulung se tot chinuie să parafeze un contract de lucrări pentru proiectul de „Reabilitare şi Extindere Compartiment Oncologie”. După cum am mai anunţat, procedura a fost ţinută pe loc de tot felul de neînţelegeri apărute între două societăţi câmpulungene, ambele doritoare să prindă contractul. Una dintre societăţii considerându-se mult mai îndreptăţită să primească pe tavă contractul, fapt pentru care a ţinut în loc investiţia prin tot felul de „argumente” legale, contestând de fiecare dată câte ceva.

După negocieri de peste trei luni calendaristice contractul de achiziţii publice cu o valoare estimativă de 3.870.605,00 lei a fost încheiat de Spitalul Municipal Câmpulung cu asocierea de firme And Secon Intexim (ofertant lider), Inic (ofertant), Tehnoplus Medical Service S.R.L (subcontractant), Hospital Technical Solutions (subcontractant).

REABILITARE – EXTINDERE COMPARTIMENT ONCOLOGIE

Descrierea achiziţiei publice:

Execuţie lucrări „Reabilitare – Extindere Compartiment Oncologie. Valoarea totală (fără TVA): 3.870.605 lei din care:

CAPITOLUL 4 – Cheltuieli pentru investiţia de bază – 3.805.627 lei fără TVA

4.1 Construcţii şi instalaţii – 3.169.703 lei fără TVA.

4.3 Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj – 635.924 lei fără TVA. CAPITOLUL 5 – Alte cheltuieli

5.1 Organizare de şantier – 64.978 lei fără TVA.

Durata de realizare a investiţiei – 16 luni, dar nu mai târziu de 31.12.2020

Criterii de atribuire: Cel mai bun raport calitate – preţ

De amintit că proiectul „Consolidare, Reabilitare şi Extindere Compartiment Oncologie” a fost făcut, la sfârşitul anului trecut, de HOSPITAL Project & Consulting SRL pentru suma de 130.000 lei.

Contractul de lucrări are ca termen de finalizare a lucrărilor data de 31.12.2020, deşi perioada pierdută în procedura de licitaţie şi soluţionare a contestaţiilor, precum şi vremea nefavorabilă vor prelungi termenul de execuţie cu cel puţin câteva luni.

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung, Nicolaie Alexe ne-a declarat că vor demara lucrările încă de săptămâna viitoare, când va începe organizarea de şantier. În timp ce Oncologia o să fie mutată, pe perioada lucrărilor, în clădirea de lângă poartă, spaţiu pentru care a fost încheiat un contract de comodat cu proprietarul pentru folosirea gratuită a imobilului pe o perioadă de doi ani.

Investiţia în Compartimentul de Oncologie, este una extrem de importantă în contextul în care la nivelul municipiului şi în zona Muscel există numeroase persoane diagnosticate cu diverse tipuri de cancer, iar condiţiile în care erau şi sunt trataţi bolnavii sunt sub limitele normalităţii, deşi personalul medical se ridică la nivelul celor mai buni specialişti din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.