În loc de industrie, Câmpulungul are „Maidan Park”

Grulen-ul de după Revoluţie, a rămas în istorie ca fostul Combinat de la Grulen 3Câmpulung, unica fabrică românească producătoare de granule de poliester, fire şi fibre sintetice. Grulen-ul, care avea un capital social impersionant de aproape 100 de miliarde lei vechi, în anul 2003 ajunsese la pragul falimentului cu datorii de peste 70 de miliarde, în condiţiile în care încă din anul 2001 societatea nu mai avea nici un angajat. Aşa a ajuns ca, în 2003, cele 98,2% din acţiunile deţinute de APAPS la Grulen Câmpulung să fie cumpărate de Intertrade Grup SRL Galaţi, o firmă componentă a Grupului Deba Holding INC din Turcia pentru numai 2,8 milioane de euro, date în mai multe rate. Sumă ce a fost recuperată cu profit, de către cumpărătorul turc, numai din vânzarea fierului vechi. La finele anului 2010 turcul a solicitat primăriei autorizaţie de demolare, însă nu a primit-o din motive de datorii la bugetul de stat. Grulen 1
Aşa că de ani buni, vechiul combinat, mândria Elenei Ceuşescu, a ajuns asemeni unei jungle, un real „Maidan Park”. Gardul pe alocuri dărâmat iţi dă posibilitatea de a putea vedea domeniul privat al turcului plin de munţi de gunoaie şi tot soiul de arbuşti printre care se mai zăreşte câte ceva din combinatul ce a devenit ruină. Priveliştea îşi dă un fior rece, asemănător momentelor în care urmăreşti un film de groază, căci te aştepţi ca din jungla ce înconjoară fostul Grulen să iasă… te miri ce specimene.
Şi în timp ce bălăriile tot cresc, turcul încearcă să găsească un cumpărător la un preţ astronomic pentru un teren plin de buruieni, iar singurul profit pe care-l mai scoate este din chiriile pe care le primeşte de la terţi operatori de telefonie care şi-au plantat antene pe turnul de apă al vechiului Grulen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.