În curând, Spitalul Municipal Câmpulung va avea propriul aparat de testare de tip Real Time PCR

Săptămâna trecută, primarul Câmpulungului, Liviu Ţâroiu l-a contactat pe managerul Spitalului Municipal, Nicolaie Alexe, pentru a-i prezenta posibilitatea achiziţionării unui aparat de testare de tip Real Time PCR, pentru testarea COVID-19, cu fonduri de la bugetul local al municipiului. În urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că aparatul este o mai mult decât necesar şi că există o sponsorizare financiară din partea companiei Holcim, fiind necesară doar o diferenţă de bani de la bugetul local.

Astăzi, prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunţat că în scurt timp va fi funcțional un aparat de testare de tip Real Time PCR la Spitalul Municipal Câmpulung. Aparatul este cumpărat prin contribuția companiei Holcim, care a donat 55.000 euro și prin eforturile Consiliului Local Câmpulung.

Mai mult, prefectul Emanuel Soare anunță punerea în funcțiune, într-o săptămână, a aparatului de plasmafereză de la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești, pus gratuit la dispoziție pentru 12 luni de către Besmex Pharma Distribution. Pentru aducerea acestui aparat în județ și punerea sa în funcțiune s-au implicat premierul Ludovic Orban, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, prefectul Emanuel Soare și directorul DSP Argeș, Alexandru Guiță.

„Într-o săptămână, o săptămână jumătate vom avea un aparat de testare PCR la Câmpulung, cu sprijinul Consiliului Local și al Holcim. Procedurile de achiziție sunt făcute foarte bine, pentru a nu se întâmpla problemele de la Spitalul Județean de Urgență. Înțeleg că acolo există o ofertă pentru tot laboratorul de microbiologie. Cei care vând PCR-ul, în general, nu mai vând celelalte elemente, s-a pornit greșit din start. La Câmpulung avem personal care a început deja programul de formare, care va fi gata până la sfârșitul achiziției aparatului”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Săptămâna trecută a fost încheiat un protocol între DSP Argeş şi firma Besmax Pharma Distribution, prin care a fost pus la dispoziţie, cu titlu gratuit pentru un an, Centrului de Transfuzie Sanguină din Piteşti un echipament nou de plasmafereză. Acesta este folosit pentru colectarea de plasmă umană şi este însoţit de 100 de kit-uri de colectare, cu scopul de a se asigura accesul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalescenţi.

“Ministerul Sănătății a aprobat metodologia pentru tratarea pacienților COVID prin aparatele de plasmafereză. În Argeș, cu sprijinul domnului președinte Adrian Miuțescu și al premierului Ludovic Orban, am reușit să avem un astfel de aparat. Cu ajutorul directorului DSP Argeș, domnul Alexandru Guiță, într-o săptămână vom face funcțional acest tip de tratament în Argeș, la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.