Holcim România  desfășoară, în perioada 28 aprilie – 31 mai, campania „Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă 2017”. Inițiativa cuprinde peste 200 de activități implementate în 25 de locații la nivel național atât pentru cei aproape 800 de angajați și pentru familiile acestora, cât și pentru sute de clienți, subcontractori, furnizori, membri ai comunităților și autorități locale. Tema campaniei din acest an este „Stop acțiunilor nesigure”. Important de menționat este faptul că această campanie se concentrează și asupra responsabilității  sociale dedicată comunităților, acțiuni incluse în Planul 2030 al companiei prin pilonul strategic Oameni și Comunități.

La nivel  local, acțiunile de responsabilitate socială s-au concretizat în donarea unui echipament medical către Spitalul Municipal Câmpulung. Este vorba despre un Emulsificator care va completa dotarea compartimentului Oftalmologie şi care va acoperi integral cererea de servicii chirurgicale pentru operaţii de cataractă.

Securitatea și sănătatea atât a angajaților noștri, cât și a tuturor celor din Câmpulung și zonă, sunt o prioritate pentru noi, Holcim România. Această donație către Spitalul Municipal  reprezintă, practic, o continuare  naturală a parteneriatului nostru prin care încercăm de aproape 12 ani să contribuim  la bunăstarea și fericirea locuitorilor orașului. Demersurile noastre au ca scop asigurarea unui viitor prosper și sigur, pentru ca România să construiască mai bine.”, este mesajul transmis de către domnul inginer Cornel Banu, directorul fabricii de ciment Câmpulung.

Echipamentul donat, de ultimă generaţie, este de tip Stellaris Anterior Deluxe System şi este produs de către firma Bausch&Lomb, preţul său fiind de aproape 42.000 de euro (inclusiv TVA). În prezent, la Spitalul Municipal Câmpulung  nu există un astfel de aparat, operaţiile de cataractă efectuându-se prin metode perimate, care limitează intervenţiile chirurgicale de acest tip și care prezintă multiple riscuri prin posibila apariţie a complicaţiilor post-operatorii şi prin prelungirea duratei de vindecare.

Până în acest moment, din cauza limitării plajei de intervenţii, mulţi pacienţi erau îndrumaţi către clinicile din Bucureşti. Deplasarea pacienților la clinicile din capitală presupune, în cele mai multe cazuri, şi deplasarea unor însoţitori, ceea ce înseamnă costuri financiare şi de timp suplimentare. Prin donația efectuată de către Holcim, aceste eforturi vor fi eliminate, existând posibilitatea externării chiar şi în ziua în care s-a efectuat intervenţia. Astfel, acest echipament medical are un impact social major, întrucât se adresează în special pacienţilor vârstnici – cataracta fiind o afecțiune preponderent asociată  înaintării în vârstă.

În municipiul Câmpulung și în zona arondată nu există un aparat similar pentru efectuarea acestor tratamente. Includerea Spitalului Municipal Câmpulung pe lista acţiunilor companiei este o nouă dovadă a responsabilităţii sociale pe care Holcim o promovează în mod constant şi concret. Este de notorietate faptul că sănătatea și siguranța atât a angajaților, cât și a comunităților în care Holcim își desfășoară activitatea, reprezintă o direcţie prioritară de acţiune, iar cei peste 12 ani de parteneriat alături de Spitalul Municipal Câmpulung sunt un exemplu elocvent în acest sens.
Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă fac parte dintr-o campanie derulată la nivel global, concomitent în toate cele 90 de țări în care Grupul LafargeHolcim este prezent.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.