Social democraţii argeşeni se arată nemulţumiţi faţă de măsurile minime pe care Guvernul Orban le-a luat pentru sprijinirea românilor afectaţi de criza actuală.

“Degeaba plafonezi prețurile la apă, gaze și curent electric, dacă puterea de cumpărare a românilor intrați în șomaj tehnic sau rămași fără loc de muncă este și va fi tot mai grav afectată de pandemia de coronavirus!

Oricât ar costa aceste utilități, vor fi mulți cei care nu le vor putea plăti!

Singura soluție viabilă este aceea propusă de către PSD: și anume, amânarea plăților la utilități cu cel puțin trei luni, fără niciun cost suplimentar, și reeșalonarea la plată pe 12 luni, după ce situația revine la normal.

Pe de altă parte, Executivul trebuie să aibă urgent în vedere faptul că afacerile micilor antreprenori au fost lovite cel mai mult de „coronacriza” economică. Acești agenți economici s-au văzut puși în situația unui blocaj fără precedent.

Ori, 95% din economia românească este formată din microîntreprinderi și firme mici cu 1 – 20 de angajați. E nevoie urgent de măsuri de sprijinire a acestor antreprenori și angajați!

Așadar, PSD susține adoptarea în regim de urgență, prin proiecte de lege, a unor măsuri vitale pentru oameni în această perioadă de criză și izolare determinate de pandemia coronavirus.

Reamintesc pe această cale că PSD a depus deja în Parlament următoarele proiecte de lege privind:

– Plafonarea prețurilor la alimente și medicamente;
– Amânarea plății facturilor la utilități;
– Suspendarea ratelor bancare, fără dobânzi și penalități;
– Plata de către stat a șomajului tehnic;
– Amânarea obligațiilor de plată pentru companii – se amână cu 3 luni plata CAS, a chiriei, se eșalonează fără dobânzi și penalități datoriile scandente.

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.