Un ziar online din Grecia – https://www.fimes.gr/ a publicat un articol în care cei 108 salvatori români,  mobilizați să ajute la stingerea incendiilor de vegetație izbucnite în insula Evia, sunt lăudați și comparați cu niște extratereștri.

”Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare.

La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd.”, se arată în respectivul articol.

https://www.fimes.gr/2021/08/roumanoi-pyrosvestes/

”El este unul dintre cei 108 salvatori  români, care s-a oferit să meargă voluntar în Grecia să ajute la stingerea incendiilor. Merită tot respectul nostru, al tuturor, pentru că ei au un singur scop, să fie salvatori. Îi așteptăm cu bine  acasă!”, este mesajul transmis de Sindicatul Europol.

 

Din cadrul ISU Argeș au plecat 11 cadre militare ( 1 ofițer și 10 subofițeri), cu o autospecială de stins incendiile de vegetație și un microbuz, pentru a-i sprijini pe greci și autoritățile locale, aceștia luptând de zile întregi cu incendiile de vegetație.

”Sunt 5 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung și 5 de la Detașamentul de Pompieri Pitești, plus un ofițer de la sediul ISU Argeș.

 

 

Autospeciala este cea intrată în dotarea pompierilor argeșeni anul acesta prin programul Viziune 2020, și care a fost dată la Detașamentul de Pompieri Câmpulung.”, este precizarea făcută de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

”Pompierii români sunt în cea de a treia zi de luptă cu flăcările în Grecia, alături de pompierii eleni și cei din alte state europene.
În misiune, pe teritoriul Greciei, sunt și 11 pompieri argeșeni cu o autospecială de acces în zone greu accesibile și stins incendii la fondul forestier, care acționează pentru stingerea focarelor, împiedicând flăcările să se extindă spre așezările umane din apropierea pădurii.
Colegii noștri continuă intervenția în zonele afectate și sperăm să se întoarcă cu bine acasă.
Bravo băieți!”, este textul postării făcute astăzi de ISU Argeș pe pagina sa de Facebook.

Sursele foto – ISU Argeș și Sindicatul Europol

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.