Datorită familiei Hagi un exemplar a ajuns la Auto & Technik Museum Sinsheim

Graţie proprietarilor Muzeului Automobilului Românesc din Cartierul Apa Sărată – Câmpulung, Emil şi Alexandru Hagi, una dintre valorile industriei câmpulungene, un ARO M461, fabricat în anul 1974 la unica uzină constructoare de maşini de teren din România, a ajuns  să facă parte din colecţia militară a Muzeului Auto şi Tehnic din Sinsheim (Auto & Technik Museum Sinsheim) – Germania.

„Maşina despre care urmează să vorbim are un loc foarte important în inima noastră. Numele ei de botez este “ECA” după numărul ei de înmatriculare ca “civil”.

Ea a fost fabricată în anul 1974 în Câmpulung Muscel, la fabrica ARO. Ca multe dintre “surioarele” ei, ea a servit în Armata Română. Tinereţea şi-a petrecut-o alături de trupele de Vânători de Munte din unitatea militară Câmpulung, fiind echipată ca maşină de transmisiuni. Se pare că asta a fost talismanul ei norocos, deoarece a fost scutită de “munca” pe care o duceau celelalte maşini din alte arme. Perioada anilor ’70 şi ’80 a fost blândă cu ECA la fel cum a fost cu toate maşinile din dotarea Armatei Romane.

La sfârşitul anilor ’80 şi începutul anilor ’90 foarte multe vehicule militare au fost casate sau vândute. Cele mai multe au fost pierdute pe veci. Modelele ARO M461 din dotarea armatei care au servit cu trupele de infanterie sau alte arme au fost în general casate şi înlocuite cu modele ARO mai noi. În perioada comunistă aceste maşini, după ce îşi serveau “stagiul militar”, ajungeau foarte rar către populaţie, majoritatea erau clasate drept fier vechi şi topite (unele chiar nefolosite). Povestea maşinilor ARO M461 de transmisiuni a fost puţin diferită, ele rămânând în efectivele armatei puţin mai mult. Astfel, ele au trecut cu bine de momentul ’89, unele rămânând operaţionale chiar şi în anul 2000.

Acum să ne întoarcem la ECA. Ea a fost cumpărată în jurul anului 2000 de la armată şi folosită ca maşină de zi cu zi câţiva ani. Astfel a fost scutită de brutalităţile cu care o maşină de teren este obişnuită.

În 2006 când am început să fim interesaţi de aceasta marcă deosebită, profund legată de zona Câmpulung am decis că nu putem să nu păstrăm o parte din aceasta istorie. Spun istorie pentru că în acel moment deja ultimul ARO ieşise de pe poarta fabricii de câţiva ani. Ne-am hotărât să cumpărăm un ARO şi nu orice fel de ARO, ci un model consacrat, M461. Am cercetat puţin piaţa şi aşa am găsit-o pe ECA. O maşină pe care o admiram deja de câţiva ani. Nu după mult timp am cumpărat-o.
Astfel aceasta maşină a devenit nucleul unui proiect care a ajuns astăzi să fie cunoscut chiar dincolo de graniţele acestei ţări, Muzeul Automobilului Românesc.

Chiar înainte ca acest muzeu să fie ce este astăzi, ECA a fost parte din familie. De fapt când am împlinit 18 ani, în liceu, ea a fost prima mea maşină. Majoritatea amintirilor mele din acea perioadă sunt legate într-un fel sau altul de această maşină.

Cât timp a fost alături de noi, ECA a participat la foarte multe evenimente organizate de Retromobil Club România. Ca să menţionăm câteva dintre ele putem spune “Cu Zimbrul prin Carpaţi”, “Câmpulung în Amintiri”, dar şi în anul 2006 când, la Muzeul Aviaţiei din Bucureşti, a avut şansa să fie prezentată alături de alte exemplare deosebite Majestăţii Sale Regele Mihai. Acestea au fost doar câteva din momentele în care ECA a putut să amintească publicului cu mândrie de epoca de aur a producţiei de automobile din România.

Ultimii ani au fost petrecuţi ca exemplar funcţional în cadrul Muzeului Automobilului Românesc, din Câmpulung, atrăgând atenţia unui număr foarte mare de vizitatori.
În 2016 am decis să o vindem pe ECA pentru a putea da o şansă şi altor maşini să aibă o soartă la fel de bună. Acest lucru s-a dovedit a fi mult mai greu de spus decât de făcut. Pentru că a făcut parte din familie atât de mulţi ani era imperativ ca următorul ei proprietar să fie cel puţin la fel de grijuliu cu ea.

Mereu o maşină norocoasă ECA are acum şansa să facă parte din colecţia militară a Muzeului Auto şi Tehnic din Sinsheim (Auto & Technik Museum Sinsheim) Germania. În opinia mea nici că putea să aibă o soartă mai bună. Din noii ei vecini fac parte unele din cele mai celebre vehicule militare din istorie (M4 Sherman, T34, PzKpfw IV şi multe, multe altele) dar şi celebrul avion Concorde şi fratele lui sovietic TU 144.

Pentru că nu putea să ajungă acolo fără să facă spectacol, ECA a participat şi la un episod al emisiunii Auto-Mobil de pe canalul VOX din Germania unde valoarea ei este confirmată de o persoană care chiar ştie despre ce vorbeşte, dar vă las pe voi să trageţi concluziile:

http://www.tvnow.de/…/…/reportage-3-maenner-3-laender/player

http://www.tvnow.de/…/die-autoschnaeppchenjagd-geht-…/player

Cred că deznodământul poveştii este unul fericit, deoarece ECA va putea să-şi reprezinte timpul şi locul naşterii cu mândrie în faţa unui număr mult mai mare de oameni din toate colţurile lumii.
Până la prima ocazie de a face poze împreună o să postez, mai jos, o serie de poze din timpul petrecut împreuna, dar şi poze cu noul ei cămin.”, este ceea ce a scris pe pagina sa de Facebook fostul proprietar al istoricei maşini construită la Câmpulung, Alexandru Hagi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.