În data de 1 Decembrie 2018 – An Centenar, la Câmpulung s-a sărbătorit destul de fad, într-o notă neobişnuită pentru fastul care s-a văzut la nivel naţional pentru o zi care nu numai că era sărbătoarea tuturor românilor, dar şi împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Mai pe larg, la nivel de Câmpulung doar o ceremonie restrânsă a avut loc la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, unde s-au strâns mai mult feţe politice şi ceva directori de instituţii publice, au fost aduşi câţiva militari nu pentru defilare, ci doar cu prezenţa, şi s-au depus coroane de flori în memoria celor căzuţi la datorie.

Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Jurământului a fost uitat, nimeni nepunând nici măcar o floare pe soclul simbolului celor ce şi-au dat viaţa pentru ca astăzi românii să poată să sărbătorească trecerea a o sută de ani de istorie a României.

Cu toate acestea s-a simţit că este 1 Decembrie, pentru că autorităţile locale nu au uitat să le ofere câmpulungenilor peste 600 de porţii de fasole cu sau fără cârnaţi (în funcţie de preferinţe).

Imaginea per ansamblu fiind salvată de Asociaţia Mișcarea Musceleană, care a avut iniţiativa de a transforma gardul Grădinii Publice „Merci” într-un “carusel” al marilor musceleni contemporani cu Marea Unire din 1918.

Foto Mausoleu – depunere de coroane – sursa Facebook – Florin Bivol

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.