OAMGMAMR filiala Argeș a intrat într-un nou an  al dezvoltării organizaționale stabilindu-și pentru anul 2023  obiective noi și îndrăznețe, circumscrise misiunii, viziunii și principiilor declarate la nivel național.

Un început de an  este un bun prilej de a scrie agenda acțiunilor viitoare, a strategiei și proiectelor care să definească perspectivele și responsabilitățile noastre.

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România Filiala Argeş se dezvoltă nu numai în baza resurselor profesionale, logistice şi financiare proprii, ci şi ca urmare a relaţionării cu factorii decisivi din sfera sanitară, în special, şi din cea publică, în general.

Ne dorim, în continuare, creşterea autonomiei profesiei de asistent medical în sistemul sanitar, participând activ prin demersuri susținute la nivelul forurilor reglementatoare pentru elaborarea celor mai adecvate politici publice în sănătate.

Noile reglementări privind exercitarea profesiei în mod independent din anul 2022 conferă valoare și mai semnificativă a profesiei, însă eforturile noastre de a creşte gradul de practică independență nu se opresc aici. Conducerea organizaţiei judeţene, alături de responsabilii la nivel naţional și local, promovează constant necesitatea încurajării funcţionării cabinetelor de practică independentă, consolidarea și extinderea rolului asistenților medicali, ei având un rol fundamental în acoperirea cu servicii de îngrijire a populației la cele mai înalte standarde de practică.

Vom milita în continuare pentru mecanisme noi de gândire și acțiune necesare creșterii investițiilor în asistenții medicali, investițiile în forța de muncă din sănătate rămânând o strategie demonstrată de îmbunătățire a sănătății în cadrul comunităților.

Îmbunătăţirea performanţelor, prin profesionalizare şi prin atingerea de competenţe sporite, se numără, de asemenea, printre dezideratele noastre. Ne propunem creșterea numărului de cursuri EPC, bazate pe complexitate, nevoi și standarde de calitate, extinderea reţelei de formatori şi specializarea periodică a acestora, publicarea de lucrări de specialitate privind îngrijirile acordate pacienţilor, revigorarea Comisiei Teritoriale de Educaţie Profesională Continuă, pe scurt interesul nostru în această privinţă este creşterea calităţii activităţilor de EPC pentru fiecare asistent medical, inclusiv pentru cei care ocupă poziţii de management în cadrul unităţilor spitaliceşti.

O echipă puternică are în spate membri puternici. Aşadar, consolidarea organizaţiei judeţene nu ar fi posibilă fără deschiderea față de cei care doresc să devină membrii noştri, a celor care cred în această profesie. Interacţiunea pe care o manifestăm permanent cu elevii şcolilor postliceale sanitare şi cu cei din cadrul facultăţilor de asistenţi medicali ne dorim să devină mai solidă, o adevărată punte de legătură a mesajului că organizaţia noastră îi aşteaptă, este ceea ce au nevoie pentru a deveni un adevărat profesionist în sănătate.

Dorinţa de încheia cât mai multe parteneriate cu actorii relevanţi din sănătate stă şi la baza solicitărilor membrilor noştri, dar ea vine şi din necesitatea continuării unui dialog tot mai activ în sfera profesională pentru a sprijini forța de muncă din sănătate. Schimburile de experienţă, de informaţii, ajută pe de o parte la dezvoltarea profesiei, iar pe de altă parte, la îndeplinirea aşteptărilor la cele mai înalte standarde. Ne propunem astfel, ca în perioada următoare, lista partenerilor noştri să se extindă considerabil.

Un proiect de impact asupra sporirii gradului de eficienţă în comunicarea cu membrii noştri, îl va reprezenta, în perioada următoare, reconfigurarea site-ului filialei judeţene. În contextul dinamizării fluxului de informaţii specifice, adaptarea continuă la nevoile identificate în rândul membrilor noştri impune, cu prioritate, o versiune modernizată şi actualizată a website-ului, vector de comunicare extrem de necesar în gestionarea unei relaţii optime între filială şi asistenţii medicali.

Nu vom înceta să milităm pentru îmbunătăţirea percepţiei populaţiei asupra importanţei profesiei de asistent medical şi a rolului profesioniştilor în sănătate, fiind cunoscut faptul că acolo unde există respect, există şi servicii de calitate. Urmărim intensificarea campaniilor de formare şi informare cu privire la sfera noastră profesională, explicând atât părţile pozitive din exercitarea profesiei, cât şi părţile mai puţin plăcute întâmpinate de-a lungul acesteia. Dorim sporirea gradului educaţional al asistentului medical, dar şi a pacientului, printr-o comunicare mai eficientă şi etică de ambele părţi.

Valorile noastre profesionale, empatia, cooperarea și profesionalismul vor reprezenta cei trei piloni de bază care ne vor ghida activitățile și în anul 2023 și ne vor permite să fim încrezători în luarea deciziilor noastre

”Cu o echipă de conducere orientată spre performanță, pentru care sintagma ”crește, construiește, dezvoltă” a devenit un mod de lucru, OAMGMAMR Argeș începe anul 2023 încrezător și determinat pentru a da o nouă strălucire profesiei de asistent medical, care să reflecte progresul și noile valențe științifice și tehnologice ale zilelor noastre, asigurând astfel o moștenire pentru generațiile viitoare. Însă, pentru ca această moștenire să dureze în timp, este necesară, poate mai mult decât până acum, implicarea solidă, activă, fără ezitare a fiecăruia dintre noi, ca şi potenţiali vectori de diseminare a culturii organizaţionale pe care o îmbrăţisăm. Pentru că scopul nostru este unul singur: „Împreună pentru o sănătate mai bună!”, a declarat Estera STĂMOIU, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.