În urmă cu puţin timp, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis ca şcolile să fie închise începând de miercuri, 11 martie a.c. până în data de 22 martie a.c., cu posibilitatea de prelungire în funcţia de situaţia.

Asta după ce au mai fost luate măsuri fără precedent la nivelul întregii ţări.

În această seară, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc ședința CNSSU, unde Grupul de Suport Tehnico – Ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe Teritoriul României, condus de Raed Arafat, a propus luarea de noi măsuri prevenţie, pentru a se evita răspândirea infecțiilor cu COVID 19 pe teritoriul României.

La şedinţă au participat reprezentanţi ai: MAI (DSU, IGSU şi IGPF), MAE, MT, MApN, INBI „Matei Balş”, INSP, MS, MEC şi ONAC, şi au fost puse în discuţie mai multe puncte, printre care şi îÎnchiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând cu data de 11.03.2020. Cu recomandarea fermă către copii și părinții acestora de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.