În cursul zilei de astăzi, 13 aprilie 2022, a avut loc o întâlnire între parlamentari, europarlamentari, autorități centrale, reprezentanți ai mediului de afaceri și al celui asociativ academic pentru a se discuta pe subiectul economiei digitale, considerată a fi piatra de temelie a dezvoltării și ocupării forței de muncă în UE.

Întâlnirea a fost organizată de ARMO, una dintre cele mai reprezentative asociații românești pentru magazinele online, și a avut ca temă “Economia viitorului: cum putem accelera tranziția digitală a României?” .

”Am participat, astăzi, la masa rotundă organizată de Asociația Română a Magazinelor Online (ARMO) și Camera Deputaților, cu tema “Economia viitorului: cum putem accelera tranziția digitală a României?”

Prezentul și mai ales viitorul economiei țării sunt strâns legate de economia digitală.

Astfel, cu toții am putut astăzi să purtăm discuții aplicate pe acest subiect, în jurul aceleiași mese, parlamentari, europarlamentari, autorități centrale, mediul de afaceri și cel asociativ academic.

O astfel de tranziție nu este ușoară, dar reprezintă progres!

Peste 1 miliard de euro sunt alocați în PNRR pentru competențe digitale. Din acest motiv, dar și pentru că, realist vorbind, România este încă departe de obiectivul digitalizării, orice decizii vor fi luate în viitor de Parlament privind acest subiect trebuie să fie amplu dezbătute în urma unor dialoguri precum cel purtat astăzi, altfel riscăm o digitalizare de fațadă.

Obiectiv – 80% dintre europeni trebuie să dețină abilități digitale de bază până în 2030, iar Uniunea Europeană trebuie să aibă 20 de milioane de specialiști în acest domeniu până la aceeași dată.”, a precizat deputatul Simona Bucura Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.