În urmă cu puţin timp, Sorina Pintea, actualul ministru al Sănătăţii a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România.

Ministrul anunţând în această dimineaţă, de miercuri 30 ianuarie 2019, că „se constată că vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei, putem spune că s-a înregistrat cea de-a treia săptămână epidemică”.

La ora actuală, la nivelul întregii ţări fiind înregistrate 54 de decese confirmate din cauza virusului gripal ce a pus pe jar România. Existând totodată un număr mare de cazuri de gripă confirmate clinic. Pintea menţionând în declaraţii că „datele transmise de direcţiile de sănătate publică nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră cazurile de gripă diagnosticate clinic. Astfel fiind refăcute raportările. (…) Gripa este datorată unei tulpini care are forme uşoare şi medii de manifestare, tulpină inclusă în vaccinul achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii şi în vaccinurile existente în România”.

Până în data de 29 ianuarie 2019 se arată că, la nivel naţional, au fost vaccinate 1.287.250 persoane. Ministerul Sănătăţii comandând suplimentar 30.000 de vaccinuri, care începând din data de 31 ianuarie 2019 vor începe să fie distribuite în ţară la direcţiile de sănătate publică care au solicitat acest lucru.  

De asemenea, ministrul a precizat că semnele gripei sunt febra mare, durerile musculare, starea de oboseală profundă, spunând că nu trebuie luate antibiotice, însă nu este bine să se facă exces cu antivirale, întrucât se poate dezvolta rezistenţa la boală.

De precizat fiind că la nivel de Câmpulung, pentru moment dozele de vaccin antigripal lipsesc cu desăvârşire din stocul farmaciilor şi cel al medicilor de familie.

`

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.