E oficial! În Argeş, bacteria Escherichia Coli a fost găsită într-un aliment destinat mai ales copiilor, bolnavilor şi bătrânilor

În Argeş, bacteria Escherichia Coli a fost găsită într-un lot de 25 kg brânză de vaci produsă la data de 22 februarie 2016

În urma analizei de laborator a probelor de produse lactate recoltate în branza de vaci 1zilele de 25 – 26 februarie a.c. în judeţul Argeş, Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti a confirmat prezenţa bacteriei Escherichia Coli, serogrupul O 26.
Probele au fost prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş – Lactate Brădet.
În urma confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.
Măsurile dispuse au fost următoarele:
– sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspată analizată, până la elucidarea situaţiei.
– efectuarea dezinfecţiei în această secţie a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru. Dezinfecţia va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie care să ateste eficienţa igienizării.
– personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate.
– recoltarea de probe de lapte de la cele 2 ferme în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate.
Toate aceste date sunt puse la dispoziţia Ministerului Sănătăţii pentru a fi utilizate în ancheta epidemiologică pe care o desfăşoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.