Pentru primăria municipiului Câmpulung organizarea unui eveniment pare a fi o sarcină cu mari probleme.

Pe lângă greţurile matinale provocate de gândul că ar exista ceva de făcut ce nu aduce şi ceva avantaje, cu tot felul de simptome ce ar fi putut să pună în pericol alte sarcini cu profit, primarul şi ai săi proprii angajaţi din cadrul principalei instituţii publice câmpulungene au uitat cu desăvârşire că, pe la finele lunii februarie a.c., singuri s-au însărcinat cu pregătirea unui eveniment expoziţional (născut forţat prin cezariană), urmat de o conferinţă (ce nu a mai avut loc, deşi a fost anunţată prin zeci de afişe apărute prin municipiu cu o zi înainte) şi un spectacol (care posibil să fie organizat până la urmă), tocmai în cursul lunii noiembrie a.c. şi, culmea, sub semnul Centenarului Marii Uniri.

Aşa s-a ajuns ca în ziua evenimentului, a primei etape – vernisajul expoziţional, să se facă toate pregătirile… la minut, printr-o cezariană forţată cu anunţarea vernisajului cu numai câteva ore înainte, trecându-se la „extirparea” unei expoziţii existente şi de faptul că două – trei persoane au făcut tot posibilul să pună un văl peste sarcina cu mult trecută de termen şi care nu a dus decât la naşterea unui „prematur” eveniment.

Pe scurt: După nouă luni şi câteva zile de când primăria şi-a luat angajamentul de a organiza evenimentul „Expoziţie itinerantă: Hora – Centenar 2018”, de abia luni, 12 noiembrie 2018, s-a aflat că în câteva ore va avea loc vernisajul expoziţional la Muzeul Municipal Câmpulung, unde locul era ocupat deja de o altă expoziţie de ceasuri.

Aşa s-a ajuns ca primăria, odată intrată în travaliu, să apeleze la moaşe de ocazie şi să nască, în şase ore de chinuri (printr-o cezariană fără anestezie), un „prematur la termen”, asta pentru că ceea ce ar fi trebuit să fie o „minune de copil”, adică un eveniment la înălţimea expozantului, are faţa ascunsă a hidoşeniei intereselor din hăţişul birocratic al instituţiilor statului.

Noroc cu „doctorul”, consilierul local Sergiu Cicu, cel ce a reuşit să aducă la vernisaj şi ceva suflare, dar care a nu avut ca atribuţii să respecte şi programul de pe afişele evenimentului, respectiv o conferinţă, marţi, 13 noiembrie a.c., în sala mare a primăriei, unde nu a fost nimeni, urmând a se vedea dacă şi spectacolul anunţat pentru ziua de joi, 15 noiembrie a.c., în sala de spectacole a Casei de Cultură C.D. Aricescu va avea loc.

Cu alte cuvinte, primăria Câmpulung a demonstrat că nu este în stare să dea naştere unui eveniment decât în condiţiile în care „tatăl”, „naşii”, „rudele” şi cunoştinţele viitoarei mame contribuie din plin, pe toată perioada sarcinii. Că de nu, sarcina va fi una cu probleme, iar copilul riscă să nu se mai nască nici la… 12 luni trecute.

În contextul dat s-a folosit „sarcina” ca şi idee a unei atribuţii importante ce cu grijă trebuie dusă la termen şi „naşterea” ca ideea a unuia dintre cele mai frumoase şi de neuitat momente pentru orice mamă. În acest caz, primăria demonstrând că nu prea este făcută pentru a fi „mamă”, nici măcar surogat!

La final, putem spune că, în ciuda dezinteresului „mamei surogat” pentru sarcina primită, noroc cu „familia naturală” (artistul Marius Diaconu şi cei ce l-au sprijinit din afara primăriei Câmpulung, respectiv Despărţământul Astra „Dr. Nicolae Căliman” Codlea şi doi oameni de afaceri) că a apărut la lumina zilei un copil frumos – o expoziţie interesantă, unică pentru zona Muscelului prin prezentarea minuţioasă a o sută de chipuri de ţărani prinşi într-o horă a Unirii.

O expoziţie ce, în această săptămână, poate fi admirată în holul central al Muzeului Municipal Câmpulung şi care poate o să fie vizitată şi de primar (cel ce a lipsit de la vernisaj), consilierii locali (doar vicele Mărgărin Blidaru, Nora Bădescu şi Sergiu Cicu fiind cei prezenţi) şi, de ce nu, de angajaţii primăriei – cei ce ar fi trebuit să se ocupe de organizarea cât mai minuţioasă a evenimentului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.