După lansarea filmului „Un pas în urma Serafimilor” ar putea urma lansarea „Câmpulungul cu un pas în urma Heruvimilor”

În timp câmpulungenii, mulţi dintre ei printre cei ce au condus, şi mai conduc, municipiul şi principalele instituţii publice, au arătat cât pot fi de dezinteresaţi de localitatea lor şi de dezvoltarea acesteia. În mai multe situaţii se poate vorbi de indiferenţă totală sau pur şi simplu neimplicare în problemele comunităţii. Primordiale fiind propriile interese ale unor grupuri de putere ce au dorit să facă şi din Câmpulung un mic stat în stat (ca să nu spun sat în sat) doar pentru ei înşişi. Doar criteriile politice, gradele de rudenie, interesele financiare şi de grup au contat, fapt ce a dus nu la dezvoltarea Câmpulungului, ci la acoperirea municipiului cu o perdea din ceaţă deasă, astfel dispărând chiar şi de pe unele dintre hărţile tipărite în ultima perioadă.

Nevorbind de dezastrul economic, mai apoi de eşecul ce se spunea că ar fi dezvoltat turismul, vorbim acum de oportunităţile pe care le-a pierdut rând pe rând, un exemplu fiind şi cel al prezenţei Câmpulungului, ca decor semnificativ, într-un film considerat a fi unul dintre cele mai aşteptate ecranizări ale anului în curs.

          În luna august a anului 2015, s-au tot făcut demersuri ca scene din lungmetrajul „Un pas în urma Serafimilor”, să fie filmate şi la Câmpulung, însă refuzul muscelenilor l-a trimis pe tânărul regizor Daniel Sandu către Focşani, unde s-au şi făcut filmările, şi unde mai mulţi tineri au avut posibilitatea de a deveni figuranţi pentru câte 50 de lei pe zi.

Filmul este produs de Ada Solomon şi regizat de, deja, foarte cunoscutul regizor Daniel Sandu. Un film bazat pe o întâmplare adevărată, despre care în urmă cu doi ani s-a auzit la Câmpulung, iar acum este gata de a fi lansat ca unul dintre cele mai aşteptate debuturi în lungmetraj din anul 2017.

„Un pas în urma serafimilor”, în regia lui Daniel Sandu, „va fi lansat pe marile ecrane din România, în această toamnă, mai exact pe 22 septembrie 2017, avându-i în rolurile principale pe Ștefan Iancu și Vlad Ivanov, distribuția fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ștefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu, Radu Botar.”, precizează RollerCoaster PR ca scurtă prezentare a trailerului lungmetrajului.

          Proiectul cinematografic a fost selecţionat în secţiunea Talent Project Market, din cadrul celei de-a 11a ediţii a Berlinale Talent Campus. Iar filmul tratează tema universală a maturizării, printr-o poveste bazată pe evenimente reale. Prin intermediul personajului principal (Gabriel, 14 ani) publicul va pătrunde în universul ermetic al unui seminar teologic ortodox, locul unde se formează viitorii preoţi. Personajul principal intră în acest seminar cu dorinţa de a deveni preot, dar descoperă un sistem guvernat de corupţie. Alături de alţi trei colegi, Gabriel formează un grup cu care începe sistematic să încalce toate regulile impuse în seminar, intrând astfel în conflict cu conducerea şcolii. Principalul lor adversar este părintele Ivan, un om ambiţios şi inteligent, dar care vrea să conducă seminarul prin intimidare şi turnătorie şi care face tot posibilul pentru a-i exmatricula pe cei care i se opun. „Un pas în urma serafimilor” nu îşi propune să trateze probleme teologice, ci vorbeşte despre curajul şi dreptul tinerilor de a lua decizii, de a se opune unui sistem şi, dacă e necesar, să încalce reguli pentru a-şi proteja liberul arbitru. La 14 ani, copiii trebuie să decidă ce vor să devină în viaţă şi astfel să urmeze liceele potrivite. Dar ce se întâmplă dacă pe parcurs descoperă că nu au făcut alegerea potrivită? Personalitatea unui tânăr se dezvoltă în adolescenţă, atunci când tentaţiile vieţii sunt puternice. Cu atât mai periculos este atunci când tânărul respectiv trebuie să se supună unui cod moral, pregătindu-se pentru o misiune pentru întreaga sa viaţă.

Video sursa YouTube.com.

În continuare, fără prea multe alte comentarii vom prezenta articolul din august 2015 în care erau dezvăluite intenţiile regizorului Daniel Sandu de a face unele filmări la Câmpulung, unele dintre obiectivele alese fiind Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”. Motivul destul de pueril găsit atunci pentru a se da un refuz categoric oportunităţii promovării municipiului şi prin acest mod a fost cel al faptului că unitatea de învăţământ a suportat reabilitare de fonduri europene şi nu se putea filma în curtea Colegiului.

„Tânărul regizor, cu confirmare internaţională, Daniel Sandu lucrează în prezent la debutul său în lungmetraj, filmul „Un pas în urma Serafimilor”, produs de Ada Solomon şi bazat pe o întâmplare adevărată. În 2015, proiectul lungmetrajului (la care se lucrează din anul 2008), a câştigat finanţare din partea Centrului Naţional de Cinematografie, fiind selecţionat şi la mai multe concursuri internaţionale.

Săptămâna trecută, regizorul Daniel Sandu a fost la Câmpulung, unde a vizitat mai multe biserici, dar şi amfiteatrul colegiilor din municipiu, aflându-se în căutarea de locaţii pentru viitoarele filmări la lungmetrajul „Un pas în urma Serafimilor”.

Regizorul are în vedere mai multe judeţe unde ar putea derula anumite scene din noul său film ce are mari şanse de a promova România.

Foarte interesant că, tânărul regizor a venit la Câmpulung fără mare forfotă, dar cu un proiect viabil, cu finanţare CNC, în comparaţie cu regizorul Stelian Stativă, care pentru un scenariu de film, ce n-ar avea şanse să fie prezentat nici măcar la vreun cinematograf din municipiu, doreşte să obţină bani de la bugetul local.

Cu astfel de proiect, precum cel al regizorului Daniel Sandu, Câmpulungul ar avea foarte mult de câştigat. Fiind de remarcat că profesionalismul se pare că face casă bună cu modestia, pentru faptul că regizorul a vizitat municipiul de la poalele Mateiaşului fără surle şi trâmbiţe. Rămâne de văzut dacă municipiul Câmpulung va ajunge pe lista finală a locaţiilor unde vor fi filmate scenele filmului „Un pas în urma Serafimilor”. Un articol ce dezvăluia intenţiile clare de a fi inclus Câmpulungul în proiectul tânărului regizor, şi încă o oportunitate de avansare a municipiului, chiar şi pe plan al unor imagini într-un film ce se arată a fi unul de succes.

Sursa fotografiilor google.ro şi Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.