În momentul în care i-a încetat numirea, medicul Andrei Aron nu a dorit să facă nici o declaraţie, ci a ales să transmită un comunicat în care a cuprins tot ceea ce a făcut în scurta sa activitate ca manager interimar al Spitalului Municipal Câmpulung. O foarte scurtă perioadă, critică pentru tot sistemul medical, dar bine gestionată, cel puţin la nivel de Câmpulung.

„Aşa cum am spus în prima şi singura ediţie televizată, la care am fost invitat în această perioadă, îi voi spune acestui comunicat: „Vindecarea” de la Spital.

Sunt bucuros, sunt fericit şi sunt împlinit!

De ce spun asta? Pentru că am putut să-mi respect jurământul lui Hipocrate şi pentru că am avut onoarea să lucrez pentru musceleni, în cea mai grea perioadă pe care am trăit-o. Îmi pare bine că am făcut acest lucru! L-am făcut cu inima deschisă, din instinct. Pentru mine a fost o experienţă deosebită, am condus cu drag şi cu dedicare pe stare de urgenţă şi pe stare de alertă acest spital.

Nu sunt trist, sunt fericit, pentru că aşa cum am mai spus, am întâlnit oameni deosebiţi, am colaborat cu oameni dedicaţi şi pasionaţi, chiar dacă e, poate, greu să fii dedicat şi pasionat într-un sistem care îţi pune multe piedici… Aceşti oameni mi-au devenit şi prieteni. Prieteni în vreme de “război”… poate că acest tip de prieteni sunt cei pe care îi întâlneşti rar, iar legătura este una profundă. Vreau să-i asigur că voi lupta pentru ei din exterior şi că nu m-am dat bătut! Sunt încă aici, chiar dacă nu mai sunt în mijlocul echipei.

Motivele pentru care s-a ajuns la această decizie nu îmi sunt cunoscute. Probabil că există în viziunea celor care au semnat-o. Poate le vom afla cândva, sau poate nu!

Ce îmi doresc acum, este ca lucrurile începute să fie duse până la capăt. Şi aici o să enumăr câteva:

– Laboratorul de PCR, care săptămâna aceasta trebuie să fie gata.

– Policlinica trebuie să îşi reia programul astăzi, 26.05.2020. Ieri am discutat ore bune cu medicii de acolo despre măsurile ce urmează a fi luate pentru desfăşurarea în siguranţă a activităţii, atât pentru pacienţi, cât şi pentru angajaţi. Măsurile au fost comunicate şi aprobate de către DSP.

– Proiectul European trebuie să continue… în săptămâna în curs să fie trimise caietele de sarcini. Toate informaţiile cerute, despre aparatura solicitată de către cadrele medicale ale fiecărei secţii în parte, la fel, trimise urgent! Este foarte important să se obţină aceşti bani. Pentru că această perioadă de compromis, în care muscelenii au fost privaţi de aproape orice formă de servicii medicale se poate răscumpăra cu modernizarea şi evoluţia acestor servicii. Acum este foarte posibil şi accesibil să se întâmple asta.

– Să fie elaborat “Planul Alb”al spitalului sau să fie refăcut, după noile norme şi să fie aplicat, pentru a nu mai prinde spitalul nepregătit, în cazul unei alte situaţii similare.

– Să fie angajate cadrele medicale: un medic ginecolog cadru universitar şi un medic de medicină de laborator cu specialitatea în microbiologie, medic recomandat de Dr. Rafila cărora eu le-am făcut deciziile de aducere la Câmpulung.

– Să fie finalizat parteneriatul cu Holcim, cărora le mulţumesc pentru disponibilitate şi pentru modul în care au reacţionat la solicitările mele.

Sunt multe, foarte multe… şi este greu! Nu e uşor să le duci pe toate! Dar se pot finaliza. Aşa cum multe lucruri s-au făcut şi s-au rezolvat în această perioadă şi acestea se pot concretiza.

– Să se meargă mai departe cu reabilitările care sunt în plan: compartimentul de boli infecţioase, sterilizarea, oxigenul, etc.

– Ah, mai am unul, ieri am transmis o cerere către comitetul director să fie afişate pe site-ul instituţiei pentru o bună transparenţă a tuturor achiziţiilor care să cuprindă tipul produsului/serviciului/lucrărilor atribuit: procedura de atribuire aplicată, valoarea contractului şi denumirea operatorului economic. Această cerere sunt convins că nu va trece de comitetul director, dar eu încerc.

În rest,vă mulţumesc tuturor pentru susţinerea şi încrederea acordată. Nu am convingerea că sunt priceput şi nu am convingerea că nu am greşit în această perioadă. Însă am convingerea că nu am fost corupt, nu m-au interesat banii şi nu am avut decât interesul pacienţilor în suflet.

Drept dovadă, salariul primit de la stat pentru serviciile mele din această perioadă vor fi donaţi unei cauze nobile. Mă gândesc la o formă de ajutorare a pacienţilor cu probleme financiare ce au suferit de acest Sars-Cov-2 în Spitalul Municipal. Încă mă gândesc la o formă prin care acest gest să aibă relevanţă pentru cât mai mulţi. Aşa consider că este just şi onorabil, deşi nu mă dau banii afară din casă, aşa cum cred cei mai mulţi. Cu siguranţă însă, nu voi dona banii în conturile spitalului…

Mulţumesc!”, este comunicatul transmis de fostul manager interimar al Spitalului Municipal Câmpulung, dr. Andrei Aron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.