Copiii Câmpulungului sunt speciali. În fiecare vară trăim emoțiile examenului, după care ei își deschid aripile și zboară… Educația este importantă, liceele Câmpulungului demonstrează acest lucru, dar și educația din familie.

Anul acesta, Maria Coșa, absolventă a Colegiului Național Pedagogic Carol I s-a clasat prima pe listele de admitere ale specializării Design a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București. Facultatea, de 5 ani, este recunoscută la nivel internațional. Acum trei ani, în anul 2017, și fratele ei Andrei Coșa, absolvent al Colegiului Național Dinicu Golescu a obținut cea mai mare notă din concurs.

Ce au în comun, dincolo de aceste performanțe și talent, este faptul că provin din familia cu șase copii a arhitecților Coșa din Câmpulung. Arhitecții Coșa sunt cunoscuți după finanțarea de 15 milioane de euro pe care au adus-o Câmpulungului prin proiectul de reabilitare a zonei centrale: Parcul Kretzulescu – Grădina Publică Mersi, proiect la care administrația publică a renunțat, din motive politice, înlocuindu-l cu amenajările actuale.

Arhitectul Adrian Coșa este singurul arhitect din județul Argeș, specializat în restaurarea monumentelor istorice, atestat de către Ministerul Culturii și în prezent face parte din Comisia Zonală a Monumentelor Istorice pentru județele Prahova Dâmbovița Argeș și Teleorman.

Anca Mihaela Coșa este arhitect specializat în urbanism, în prezent finalizând studiile doctorale la aceeași universitate unde au fost admiși copii săi.

Arhitecții Coșa coordonează activitatea Asociației Corabia cu Arhitectură ce oferă proiecte de valorizare a patrimoniului local și internațional, de păstrare a tradițiilor și a arhitecturii caselor de Muscel, motivând astfel copiii, să se întoarcă pe meleaguri natale, după finalizarea studiilor, contribuind la prosperitatea localităților lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.