La începutul acestei săptămâni, timp de două zile, 23 – 24 iulie 2018, în sala mare a Primăriei Municipiului Câmpulung a avut loc cea de a III-a sesiune de comunicări științifice sub titulatura de „URBANISM, ARHITECTURĂ, PATRIMONIU”.

Gazdele evenimentului, arhitecţii Anca şi Adrian Coşa, în calitate de reprezentanţi ai Asociaţiei Corabia cu Arhitectură, au avut invitaţi doctoranzi şi profesori din ţară şi străinătate.

„În cadrul unor manifestări mai ample, într-un proiect cofinanțat din bugetul local al municipiului Câmpulung pe anul 2018, am sărbătorit împreună cu Școala Doctorală de Urbanism și cu Școala Doctorală de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București, ROMÂNIA 1OO – Anul European al Patrimoniului 2018.

Câmpulungul este o localitate plină de istorie, un ansamblu urban de valoare națională excepțională, iar aceste întâlniri au ca principal obiectiv promovarea valorilor de patrimoniu naţional excepţional.”, a precizat arhitectul Anca Mihaela Coşa.

Participanţii au avut parte nu numai de un tur al municipiului Câmpulung, pentru o analiză amplă a arhitecturii şi urbanismului câmpulungean, dar şi de premii.

Un moment inedit fiind cel al aprinderii Flăcării Unirii la crucile de piatră şi dorinţe scrise prinse în crăpăturile clădirilor de patrimoniu.

„Alături de noi, pe tot parcursul anului 2018, câmpulungeni cu recunoștință, vor continua a aprinde, seară de seară, lumini din ceară, cerând lui Dumnezeu har pentru orașul lor. Ca orașul acesta să ajungă la bucuriile unor culmi trecute și să le ofere bucurii viitoare locuitorilor săi. Cu grijă și cu drag, fiecare dintre noi, aprinzând o luminiță la o cruce de piatră, ne adăugăm în șirul acelora care au făcut ceva pentru orașul lor. Căci dorințele puse lângă troițe se împlinesc.”, este mesajul arhitecţilor Coşa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.