Kinetoterapeut și nutriționist, expert în cadrul Parlamentului basarabean pe ceea ce ține de Codul Sănătății, musceleanul Bogdan Alexandru s-a făcut remarcat în lumea medicală de peste Prut.

Pe scurt se poate spune despre musceleanul nostru că, la ora actuală, este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști și terapeuți din Republica Moldova, motiv pentru care este și o aparitie constantă în presa moldovenească.

Deși Chișinăul i-a devenit a doua casă, nu a uitat de unde a plecat și se întoarce des și cu drag acasă de fiecare dată când timpul îi permite.

„Vin destul de des acasă, la Poienarii de Muscel și la Câmpulung, pentru că sunt locurile unde m-am născut, am crescut și m-am format profesional. Îmi place să-mi reîntâlnesc rudele, prietenii, deși țin o legătură permanentă cu ei în limita timpului liber pe care îl am.”, ne-a precizat Bogdan Alexandru.

La Chișinău are o activitate destul de intensă și solicitantă împărțindu-se între Școala Pacientului Cronic și Secția de Reabilitare Medicală și Fizică, din cadrul IMSP -AMT Buiucani, unde de la începutul pandemie și până în prezent a reușit să recupereze un număr semnificativ de pacienți cu diferite disfuncții medicale.

Recent, tot acest efort i-a fost răsplătit cu titlul de Laureat al Premiului Național al Republicii Moldova. Diploma fiindu-i oferită de prim ministrul moldovean Ion Chicu, prin Hotărâre de Guvern, pentru „prestarea serviciilor de înaltă calitate în condiții de siguranță, promovarea modului sănătos de viață și implicarea socială a personalui medical”.

Bogdan Alexandru ne-a declarat că „acest merit se datorează întregii echipe medicale care activează în cadrul instituției medicale conduse de doamna director Liliana Iasan, care depune toate eforturile ca personalul medical și pacienții să beneficieze de condiții excelente de lucru și tratament, asta poziționând instituția printre cele mai bune și calitative din Republica Moldova”.

Datorită experienței acumulate, în urmă cu puțin timp, musceleanul nostru a fost cooptat și ca expert al  Grupului de lucru în cadrul Proiectului Codului Sănătății și a Strategiei de Dezvoltare a Sectorului Sănătății din Republica Moldova pentru perioada 2020 – 2030.

„Grupul a fost creat prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova în luna noiembrie 2020. Președintele celor două comisii este doamna deputat Ruxanda Glavan, membru al Comisiei parlamentare de protecție socială, sănătate și familie.

Includerea mea s-a făcut ca și expert de elaborare în cele două titluri ale proiectului: sănătatea publică și supravegherea acesteia; urgențele de sănătate publică și serviciile medico-sociale și îngrijirile paliative. ”, a mai precizat tânărul basarabean cu inimă de muscelean.

Numirea sa în calitatea de expert la nivel de Parlament reprezintă o adevărată provocare, fapt pentru a care a ținut să sublinize că își va folosi toată experiența stânsă în acestă perioadă grea pentru întrega lume pentru a putea veni cu opinii, modificări și completări asupra celor două titluri de proiect mai înainte menționate.

 „Mă aflu într-un sistem cu multe deschideri spre cercetarea și acordarea serviciilor de calitate. Sunt condiții excelente de muncă și nu știu ce îmi poate rezerva viitorul, dar voi lupta pentru a obține noi  rezultate.

Nu-mi este teamă de eșec! Acesta nu există cu adevărat, există doar experiența de viață!”, a conchis specialistul în Nutriție și Recuperare Medicală Bogdan Alexandru.

La rândul nostru nu putem decât să îl felicităm că s-a realizat ca om departe de casa părintească, însă nu putem să nu menționăm cu tristețe că Muscelul a mai pierdut un fiu de valoare, pentru că toate aceste realizări profesionale erau un câștig pentru comunitatea locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.