Din 2 decembrie începe testarea elevilor la școală sau acasă! Miniștrii Rafila și Cîmpeanu dau lecții video despre utilizarea testului antigen pe bază de salivă!

La finele săptămânii trecute, în județul Argeș, a ajuns un număr de 189.500 de teste rapide pe bază de salivă. Testele urmând a ajunge în școli și grădinițe începând din data de 2 decembrie 2021.

”Sunt distribuite deja de către Inspectoratul Școlar Județean. Există o programare și un reprezentant al fiecărei școli ridică testele pe baza unui proces verbal.

În școlile unde Consiliul de Administrație a decis că testarea va fi făcută în unitățile de învățământ, procesul va începe de joi, 2 Decembrie a.c.. Acolo unde testarea va fi făcută acasă, de către părinți, elevii vor primi testele în zilele de joi și vineri.”, a precizat prefectul de Argeș Radu Perianu.

Testele au fost livrate dezasamblate și vor fi asamblate de către angajații unităților de învățământ.

În urmă cu puțin timp, ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a făcut publice trei clipuri video ca ”ghid de utilizare a testelor antigen pe baza de salivă”, în care participă la demonstrație și ministrul Sănătății Alexandru Rafila, dar și un elev de zece ani. Astfel, părinții, elevii și profesorii pot învăța, de la cei doi miniștrii, nu numai cum se asamblează kit-ul pentru un test de salivă, dar și cum se folosește testul în mod corect.

De subliniat că un kit conține casetă de testare, soluție tampon, o pungă sau un tub pentru colectarea probei, pipetă pentru recoltare din pungă/tub a probei, pungă pentru deșeuri medicale.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.