Deputatul liberal Dănuţ Bica: „Motivele pentru care Guvernul Dăncilă trebuie demis sunt numeroase și extrem de grave…”

Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica le reproșează liderilor coaliției PSD-ALDE că acordă în continuare credit total doamnei Viorica Dăncilă, Premierul care, tocmai în anul aniversării Centenarului Marii Uniri, s-a aflat în fruntea celui mai incompetent Guvern pe care l-a avut țara noastră de la constituirea statului modern român și până astăzi:

,,În anul 2017, liderii PSD și ALDE ne obișnuiseră ca, odată la șase luni, prin intermediul domnului Darius Vâlcov, să facă evaluări ale modului în care și-au îndeplinit atribuțiile membrii Guvernului. Drept urmare, unul câte unul, doi prim-miniștri și un mare număr de miniștri au fost remaniați de către propria coaliție sub motivul nerealizării promisiunilor asumate prin programele de guvernare.

Nu știm ce s-a întâmplat în anul 2018! Ori Darius Vâlcov a fost trimis în șomaj, ori Liviu Dragnea a aruncat la coșul de gunoi programul de guvernare, după ce l-a tot prezentat triumfal prin studiourile de televiziune prietene. Când fac această afirmație mă gândesc la faptul că astăzi, când este mai clar ca niciodată că punerea în practică a programului de guvernare a eșuat aproape în totalitate, liderii coaliției PSD-ALDE nu mai sunt interesați deloc de realizarea evaluărilor și de luarea măsurilor ce se impun. Este drept că au fost eliminați câțiva miniștri și s-a propus rotirea altora, dar este de neînțeles cum de i se acordă în continuare credit total doamnei Viorica Vasilica Dăncilă, Premierul care, tocmai în anul aniversării Centenarului Marii Uniri, s-a aflat în fruntea celui mai incompetent Guvern pe care l-a avut țara noastră de la constituirea statului modern român și până astăzi.

Dacă domnii Liviu Dragnea și Darius Vâlcov sunt prea ocupați cu redactarea ordonanțelor de urgență pentru grațierea infractorilor și amnistierea corupților sau cu orchestrarea atacurilor la adresa Președintelui Iohannis și nu mai au timp să evalueze realizările Guvernului de paie ai căror conducători reali sunt, noi, membrii Parlamentului României, avem obligația de a constata că este periculos pentru interesele naționale ca țara să rămână în continuare pe mâna acestei guvernări dezastruoase și de a acționa în consecință.”

Deputatul Dănuț Bica consideră că motivele pentru care Guvernul Dăncilă trebuie demis sunt numeroase și extrem de grave și le solicită tuturor parlamentarilor responsabili ca joi să voteze pentru moțiunea de cenzură inițiată de opoziție:

,,În câteva zile se va încheia anul 2018, anul aniversării Centenarului Marii Uniri, și vom rămâne tot cu peste 4000 de școli fără apă curentă, cu toalete în afara clădirilor, fără autorizații sanitare de funcționare și fără avize ISU. Au fost promise 2500 de școli și grădinițe noi și s-au construit doar două școli. S-a promis generalizarea programului ,,After-school” și implementarea programului ,,Masa la școală”, dar puterea a respins orice inițiativă legislativă în acest sens. Învățământul românesc înseamnă, în continuare, manuale proaste, pline de greșeli, profesori slab plătiți și abandon școlar în creștere.

Intrăm în noul an tot cu spitale în care mișună gândacii, în care pacientul vine cu medicamentele de acasă în buzunar, în care bolnavii dorm și câte doi într-un pat, ca în vremurile de război. Și din promisiunea realizării celor 8 spitale regionale de mare capacitate și a unui spital metropolitan s-a ales praful, deși banii europeni erau pregătiți, amplasamentele definite, iar constructorii așteptau să înceapă lucrările.

Sub guvernarea PSD-ALDE, România înregistrează cel mai mare deficit de infrastructură de transport din Uniunea Europeană, fie că vorbim despre autostrăzi și drumuri rapide, fie despre căi ferate de mare viteză sau aeroporturi moderne. Este uimitor faptul că oamenii lui Dragnea au ajuns să se laude cu inaugurarea în acest an a 3 km de autostradă la intrarea în București, începuți în urmă cu 10 ani. Unde sunt autostrăzile și căile ferate care, în anul aniversării Centenarului Marii Uniri, ar fi trebuit să lege între ele provinciile istorice Muntenia, Transilvania și Moldova? Parcă în ciuda interesului național, acest Guvern a îngropat proiectele Autostrăzii Pitești-Sibiu și Autostrăzii Iași-Târgu Mureș, a abandonat realizarea Autostrăzii Comarnic-Brașov și nu a reușit nici măcar să finalizeze tronsoanele de autostradă începute pe vremea Guvernului Boc.

Incompetența, reaua voință sau prostia sau poate toate la un loc s-ar regăsi între rezultatele unei evaluări corecte a Guvernului Dăncilă. Liviu Dragnea și Darius Vâlcov au evitat o asemenea evaluare, pentru că știu care vor fi concluziile acesteia: un Guvern care  ne-a dus înapoi în timp, în loc să profite de situația economică favorabilă și să ne apropie mai mult de standardele de viață occidentale.

Este de datoria noastră, a parlamentarilor responsabili, să înțelegem că este periculos pentru interesele naționale ca țara să rămână în continuare pe mâna acestei guvernări iresponsabile, care distruge statul de drept și dinamitează stabilitatea politică și economică a României, într-un moment de instabilitate internațională și să dăm joi un vot pentru moțiunea de cenzură. Trebuie să înțelegem că nu este un vot pentru inițiatori sau pentru culorile politice, să punem interesele cetățenilor înaintea obligațiilor de partid și să votăm pentru România! Orice zi în plus cu Dragnea Prim-ministru din umbră ne îndreaptă spre sărăcie și înapoiere și ne scoate de pe harta Europei. Votați pentru ca România, care va prelua la 1 ianuarie 2019 Președinția Consiliului Uniunii Europene, să fie condusă de un Guvern de care să nu ne fie rușine!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.