La 29 martie 2004, România a aderat oficial la NATO, iar la 2 aprilie 2004 a avut loc ceremonia de arborare a drapelului României la sediul NATO, alături de cele ale altor șase state din regiunea Europei de Est – Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Slovenia.
“Astăzi, România este un pilon de stabilitate regională și un partener de nădejde al organizației nord-atlantice. Pentru România, apartenența la NATO reprezintă cea mai puternică garanție de securitate, iar țara noastră este, la rândul ei, un aliat care are o contribuţie esenţială la securitatea şi stabilitatea Alianţei.
La 20 ani de la aderarea României la NATO și după 25 luni de război la porțile României și la Marea Neagră, și deci ale flancului estic al Alianței, țării noastre i-au fost reconfirmate beneficiile, umbrela și garanțiile de securitate.
România găzduiește aproximativ 5.000 de militari americani și peste 1.000 de soldați aliați din Franța, Belgia, Olanda, Luxemburg, Portugalia sau Polonia.
România este în topul țărilor aliate ai căror cetățeni au cea mai mare încredere în NATO. Astfel, 82% dintre români ar vota ca România să rămână membru NATO, iar peste 80% susțin ca America și Europa să lucreze împreună pentru securitatea euro-atlantică.”, se arată în mesajul transmis marţi de vicepreşedintele Forţa Dreptei, deputatul Adrian Miuţescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.