DEPUTATUL ADRIAN MIUȚESCU: “GUVERNUL, DIN NEPRICEPERE, REZOLVĂ PROBLEMELE ARUNCÂNDU-LE ÎN CURTEA PARLAMENTULUI”

Camera Deputaților a adoptat miercuri, cu 233 de voturi pentru, 47 contra și 5 abțineri proiectul de lege privind modificarea și completarea art.56 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice. Concret, potrivit expunerii de motive, este vorba despre “modificarea limitelor ariilor naturale protejate dacă, pentru suprafeţele respective, la data de 29 iunie 2007, erau aprobate fie prin Hotărâre a Guvernului, fie prin Decrete de stat, obiective de investiţii pentru realizarea de amenajări hidroenergetice”, în contextul “creşterii exponenţiale a tarifelor la energie electrică şi gaze naturale”.

Deputatul argeșean Adrian Miuțescu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților spunând că, deși votează proiectul, nu este de acord ca Guvernul să rezolve problemele din domeniul energetic pasându-le Parlamentului. În plus, Adrian Miuțescu a atras atenția că Executivul are datoria să finalizeze proiecte mult mai importante, care ar ajuta România să traverseze cu pierderi cât mai mici criza energetică actuală.

“Și de data asta, Guvernul, din nepricepere și incompetență, încearcă să rezolve problemele aruncându-le în curtea Parlamentului. Suntem într-o criză energetică și noi, deputații neafiliați ai Forța Dreptei, am votat acest proiect. Dar se pune întrebarea: e destul? De ce Guvernul nu rezolvă proiectele aflate în derulare și de care vorbim de ani de zile, precum: construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, centrala pe gaze de la Iernut, de 430 MW, cu o capacitate mult mai mare decât microhidrocentralele, exploatarea de gaze din Marea Neagră. Guvernul ne pasează nouă problemele și trimite totul în derizoriu, în loc să rezolve aceste probleme cu seriozitate”- a declarat deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.