Câmpulung Muscel, miercuri, 2 Mai 2018, orele după amiezii. Vizavi de Grădina Publică „Merci” se află parcat strategic un autoturism inscripţionat cu „ANAF – Antifraudă”. În tot acest timp activitatea comercială pe zona centrală a municipiului se desfăşoară exemplar, eliberându-se bonuri fiscale chiar şi pentru o cafea de la automat.

Până şi cei ce ocupă domeniul public din Grădina Publică „Merci”, un fel de parc de distracţii ad-hoc, eliberează „bilete de intrare”. La prima vedere ar părea că este vorba de bilete de intrare în parc, însă sunt biletele eliberate pentru o tură cu kartul.

Spre exemplu o tură de un sfert de oră, cu un kart pe aleile parcului, costă 7 lei, preţ mărit se pare de creşterile salariale din ultima perioadă.

Însă, foarte interesant este de ştiut care este suprafaţa pe care persoana fizică autorizată o are închiriată de la primăria Câmpulung, în condiţiile în care numărul karturilor s-a dublat ocupând aproape jumătate din suprafaţa Grădinii Publice „Merci”. Asta punând în calcul nu numai zona de eliberare a „biletelor de intrare”, ci şi zona de staţionare a karturilor, precum şi zona pe care acestea o folosesc ca pistă. Cu toate că, în urmă cu ceva timp, primăria închiriase pentru  prospera afacere numai un metru pătrat, adică suprafaţa aferentă desfăşurării activităţii de eliberare „bilete”. Posibil fiind ca după ce s-au auzit unele voci în Consiliul Local suprafaţa să se fi mărit cu vreo doi – trei metri. Cu alte cuvinte, contra unei sume de 4 lei mp pe zi, posibil 12 -16 lei pe zi (în funcţie de suprafaţa ocupată oficial în acte), se scoate un profit bunicel prin folosirea domeniului public al municipiului Câmpulung.

Însă acest lucru este una dintre vechile practici ale actualei conduceri a primăriei, dacă este să amintim de celebrul contract de punere la dispoziţie a zonei centrale a municipiului. Când zona Pieţei Primăriei (cu o suprafaţă reală de aproape 2.500 mp) a fost dată pentru folosirea gratuită ca având, în contract oficial semnat şi parafat, circa 1.500 mp.

Pe scurt, afacerile primăriei Câmpulung cu domeniul public prosperă pe lângă afacerile pe care le fac cei ce îi sunt apropiaţi primarului Liviu Ţâroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.