Deputatul de Argeş al Uniunii Salvaţi România (USR) Ionuţ Moşteanu intră în rândurile parlamentarilor ce se interesează de soarta Câmpulungului.

Din partea domniei sale câmpulungenii se pot aştepta la ceva mai mult pentru că nu este unul dintre cei ce are puterea în mână, ci din banca opoziţiei are interesul de încerca să facă ceva şi pentru comunitatea locală. Asta în pofida faptului că Muscelul l-a retrimis în Parlament pe pesedistul Gheorghe Marin, de această dată ca senator nemaivăzut şi nemaiauzit prin zona musceleană încă din perioada campaniei electorale 2016.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a depus în martie a.c. o interpelare privind situația deșeurilor depozitate pe fosta platformă ARO din Câmpulung Muscel.

„Colegul meu de la USR, câmpulungeanul Aurelian Banu, urmărește de mult timp această problemă și m-a ajutat să înțeleg detaliile ”afacerii”.
Din răspunsul trimis de Ministerul Mediului (găsiți aici şi interpelarea și răspunsul http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=47673&idl=1) înțeleg că în urma interpelării mele ministrul a cerut o investigație a corpului său de control în urma căreia s-au constatat anumite abateri sau infracțiuni și s-au transmis către organele competente (nu e clar ce abateri sau infracțiuni). De asemenea, înțelegem că în 24 aprilie 2017 Garda de Mediu a făcut un control în locație, însă nu avem concluziile.
Motiv pentru care voi reveni cu o nouă întrebare.
Locuitorii Câmpulungului trebuie să știe care e planul Ministerului și al autorităților locale cu acele deșeuri.”, precizează parlamentarul argeşean.

Interesant este că tonele de deşeuri periculoase şi mai puţin periculoase aflate pe teritoriul privat al firmei deţinute de familia Raţiu,  Landmark Mangement sunt şi în atenţia conducerii primăriei Câmpulung, ce doar declarativ arată interes. Primarul Liviu Ţâroiu precizând în mai multe rânduri că a tot purtat discuţii cu reprezentanţii Ministerului Mediului, dar fără nimic concret.

Pe scurt, istoria celebrelor deşeuri de pe fosta platformă ARO Câmpulung este aceea că la preluarea activelor SC ARO SA, firma lui Raţiu a preluat şi angajamentul de a scăpa de „zestrea”-n deşeuri. Astfel că, a contractat o firmă de profil pentru a scoate de pe vechea uzină musceleană toate deşeurile, firmă ce a transformat un spaţiul închiriat la Landmark Management (aproape 2000 mp) într-un real depozit de deşeuri mai mult sau mai puţin periculoase.

Scandalul „cianurilor de la ARO” a luat amploare în luna octombrie a anului 2013, când hala închiriată de firma Global Eco Center a luat foc. Şi de atunci, tone de deşeuri au rămas depozitate pe terenul defunctei ARO sub privirile îngăduitoare ale Gărzii de Mediu, instituţie ce s-a rezumat doar la adrese, sesizări şi răspunsuri în urma verificărilor. Nimic cert, nimic concret, nimic vizibil. Timp în care, Landmark Management a luat măsura demolării parţiale a halei distruse de incendiu şi aşteptarea zilei în care să scape de deşeurile ce nu îi aparţin de drept şi care nu fac decât să-i blocheze orice oportunitate de dezvoltare a unui eventual parc industrial sau de vânzare a terenului.

Rămâne de văzut de câte adrese, de câte sesizări şi de câte interpelări va fi nevoie pentru a se scăpa de deşeurile de la „Campulung Industrial Park”, numele pe care Landmark Management l-a dat proprietăţii de 52 ha pe care a achiziţionat-o la Câmpulung şi care a fost, cândva, fabrica constructoare de autoturisme de teren marca ARO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.