În şedinţa ce a avut loc săptămâna trecută, consilierii  locali câmpulungeni au ridicat mari semne de întrebare privind o nouă investiţie la nivel de municipiu.

Zvonurile că a avut loc licitaţia de lucrări pentru proiectul de execuţie al reabilitării zonei Bulevardului „Pardon” i-a determinat pe consilieri să solicite lămuriri cu privire la cine a câştigat licitaţia şi pe ce sumă? Numai că, în lipsa primarului Liviu Ţâroiu, nimeni din cadrul Executivului primăriei nu a putut da lămuriri. Subiectul, care ar fi trebuit să fie unul public, mai ales că este unul important pentru comunitate, este ţinut la secret atât de conducerea primăriei, cât şi de angajaţii de la Investiţii, care ne-au precizat că este necesară o cerere scrisă pentru a se obţine oarece informaţii cu privire la modul în care s-a desfăşurat, sau nu, o licitaţie ori dacă a fost încheiat un contract pe bani publici.

Până la obţinerea datelor oficiale putem spune că am obţinut confirmarea că s-a încheiat un contract pentru demararea lucrărilor în zona Bulevardului „Pardon”, însă suma este la secret, aşa cum este şi firma căreia i-a fost atribuită lucrarea (zvonurile spunând că est vorba de aceleaşi societăţi ce-i aparţin omului de afaceri Răuţoiu).

Potrivit datelor obţinute din programele de investiţii ale primăriei Câmpulung în anul 2018 s-au alocat 30.000 lei pentru DALI şi proiectul tehnic privind reabilitarea Bulevardului „Pardon” – „Reabilitare strada Negru Vodă şi strada Republicii până la intersecţia cu strada Petre Zamfirescu, în municipiul Câmpulung”. Investiţia este estimată la circa 8 milioane lei (mai exact două soluţii: una de 7.532.328,34 lei şi alta de 8.161.882,18 lei), ca preţ maxim dat de studiile ce stau la baza proiectului de execuţie. Lucrări ce s-ar putea întinde pe o perioadă de cel mult doi ani calendaristici.

Tot în 2018, în lista de investiţii, apare alocată suma de 2,4 milioane lei pentru „amenajare urbanistică pe strada Negru Vodă şi strada Republicii Între Bulevardul „Pardon” şi intersecţia Negru Vodă cu strada G-ral Teodorescu”. Aşa cum apare alocată şi suma de 135 mii lei pentru  „reabilitare strada Negru Vodă şi strada Republicii până la intersecţia cu strada Petre Zamfirescu (PT plus execuţie), plus încă 40 mii lei pentru DALI.

În proiectul de buget local pe anul 2019 există propunerea de a fi alocate 2 milioane de lei pentru respectiva investiţie, sumă reprezentând „proiectare şi execuţie – Reabilitare strada Negru Vodă şi strada Republicii de la intersecţia cu strada Poenaru Bordea până la intersecţia cu strada Petre Zamfirescu”.

Se poate concluziona că, din punct de vedere al alocării banilor,  proiectul a fost spart într-o mie de bucăţi pentru ca sumele destinate acestuia să fie destul de greu de adunat, tocmai pentru a se ascunde adevărata valoare a lucrărilor şi a nu se mai face nici legătura că firmele de casă ale primăriei Câmpulung au început să obţină contracte pe bandă rulantă… mai mult sau mai puţin legal.

Rămâne de văzut dacă primarul Liviu Ţâroiu are interesul de a dezvălui cifrele reale şi modul în care s-a atribuit contractul de lucrări, mai ales că investiţia este una care cu siguranţă o să ocupe primele locuri în topul realizărilor din acest mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.