De ce bani are nevoie echipa de fotbal Muscelul Câmpulung pentru a promova în Liga a II-a?

N-am fost şi nici nu sunt fan fotbal, însă de sportul rege are nevoie şi muscelul campulung 2municipiul Câmpulung Muscel pentru a fi promovat aşa cum se doreşte, în mod civilizat, din toate punctele de vedere şi prin toate mijloacele necesare. Asta, pentru că sportul, în general, este unul din factorii de promovare a Câmpulungului.

Pe lângă toate celelalte sporturi practicate la nivel local, care au reliefat valori internaţionale în ultimii ani, fotbalul a fost trecut cam la coada listei de către autorităţile locale.
Potrivit proiectului de buget pe anul 2016, pentru diversificata gamă sportivă câmpulungeană s-a prevăzut suma de 450 mii lei.
Comparativ, am încercat să aflăm de la conducerea echipei de fotbal Muscelul Câmpulung care sunt cheltuielile echipei pe perioada returului de Campionat, în condiţiile în care o parte din sumele necesare provin de la bugetul local. Şi am ales fotbalul, deoarece după cum bine se ştie Câmpulungul nu a mai avut echipă de fotbal o perioadă destul de lungă, în timp ce chiar şi unele comune de la limita judeţelor au propria echipă pe care o susţin pentru a le promova imaginea localităţii.
„La această oră, în afară de Dorin Horvat, care s-a arătat interesat să participe financiar şi în returul Campionatului, punând condiţia ca şi primăria Câmpulung să ne mărească, chiar substanţial, ajutorul pecuniar, nimeni nu ne-a promis vreun sprijin. În tur am fost ajutaţi de domnul Ţil Popescu, care ne-a asigurat masa jucătorilor la nişte sume modice, domnul Nicolae Dumitrescu, ne-a asigurat transportul în deplasările de la jocurile oficiale, domnul Iustin Preoteasa, care ne-a oferit o facilitate la cazare. Problema este că suntem într-un cerc vicios, pentru că toţi oamenii de afaceri pe care îi contactăm pentru a discuta aşteaptă să vadă care este ajutorul primăriei. Este adevărat că la această oră, echipa nu este patronată de nimeni, nu există un acţionar majoritar. Acest ONG care a fost făcut şi prin care există asocierea cu Consiliul Local nu este majoritar. Noi, odată ce primăria ne asigură un anumit fond, trebuie să reuşim să atragem şi sponsorizări de la oamenii de afaceri în sumă sensibil egală cu ceea ce primim de la bugetul local. Suma necesară pentru a rezista în returul Campionatului, pentru a termina Campionatul cu bine, ţinând cont şi de datoriile pe care le-am acumulat în tur, care se ridică la circa 50 mii lei, ar mai fi în jur de 400 mii lei suma returului. Dacă a avea aceste sume am putea să abordăm returul cu un obiectiv destAlecsandru Popovici (2)ul de pretenţios. Asta, însemnând să ne batem pentru promovarea echipei în Liga a II-a. Am cerut primăriei Câmpulung circa 200 mii lei, mai puţin de jumătate din suma care ne-ar fi necesară pentru retur şi achitarea restanţelor.”, a precizat managerul echipei Muscelul Câmpulung Alecsandru Popovici.
Din declaraţiile managerului echipei şi cele ale directorului sportiv Alexandru Lulea, se poate extrage concluzia că la Câmpulung este o criză acută de simţ comunitar, adică de acea iniţiativă de a se încerca atragerea unor sponsori locali care să susţină şi echipa de fotbal, mai ales că-n marea lor majoritate oamenii de afaceri câmpulungeni sunt iubitori ai sportului, mai ales ai fotbalului. O echipă care să promoveze aşa cum se cuvine Câmpulungul are nevoie de finanţare şi nu numai de la bugetul local, ci şi de la mediul de afaceri, care pe moment pare a se urni destul de greu în a se implica, şi nu numai în sport.
Ca notă finală, comparativ, mulţi sunt cei ce au auzit de echipa de fotbal Muscelul Câmpulung în timp ce foarte puţini sunt cei ce au habar, măcar, de multe dintre proiectele „fantomă” ale primăriei Câmpulung ce au înghiţit sume colosale sub masca promovării imaginii municipiului. Un exemplu fiind acţiunea – operaţiune „Descoperă Misterele” – un proiect concretizat la secret, dar care nu face subiectul prezentului articol, dar care a fost pentru Câmpulung precum frunza Elenei Udrea, ce viza promovarea României.
Sunt şi rămân de părere că valoarea câmpulungenilor, oamenii în sine, tradiţia, cultura şi sportul sunt cel mai bun pachet de promovare, în comparaţie cu proiectele gen „agenţia de turism”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.