În cursul acestei dimineţi, în curtea Spitalului Municipal Câmpulung a fost amplasat un cort militar.

Potrivit precizărilor făcute de managerul unităţii de sănătate publică, Nicolaie Alexe, cortul a fost instalat, cu sprijinul unei Unităţi Militare din Câmpulung, pentru a face o pre-triere a pacienţilor înainte de a se ajunge în Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Sunt măsuri luate la nivelul Spitalului. Am considerat că este mai bine să facem triajul de aici, deoarece unii vin la Oftalmologie, unii se duc la Oncologie. Îl întreabă la poartă: Mergeți la cort?, după care i-am luat declarație că are aparținători sau că nu are, conform instrucțiunilor noului Covid 19, şi merge mai departe sau se întoarce. Aici o să deservească o asistentă. Pentru

că nu este nevoie de medic, aici! Numai dacă e un caz deosebit îl preia medicul de la Infecțioase.

Atât în Ambulatoriu, cât și în curtea Spitalului facem un pre-triaj în care pacienții să știe ce au de făcut de al început de la intrarea pe poarta Spitalului. O să le luăm o declarație tip dacă au fost sau nu au fost în zone cu impact în care să genereze Covid-19. La nivelul Ambulatoriului se face triajul începând cu ora 07.00, va fi personal desemnat de al Poliția Comunitară, asistentă și un băiat de la pază. Se intră înăuntru, se ia bon de ordine, persoanele interesante pentru consultanți merg afară și apoi, doi câte doi, li se dă drumul înăuntru pe fiecare secție în parte, pe compartiment, în așa fel încât putem să eliminăm riscul de Covid-19.

Am vrut să punem un cort acolo, dar nu avem posibilitate pentru că la acest cort se bagă acele instalații în pământ și acolo, fiind ciment, nu avem cum. Dacă timpul va fi neprielnic atunci îi vom primi la intrare, într-o sală foarte mare și mutăm zona de tampon cu doi metri mai încolo.”, este ceea ce a precizat managerul Spitalului Municipal Câmpulung Nicolaie Alexe.

 

PUBLICITATE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.