Miercuri, 16 octombrie 2019, la Colegiul Naţional Pedagogic Carol I din Câmpulung a avut loc un eveniment ce a avut ca principal scop inaugurarea proiectelor de investiţii realizate de Holcim România în şcolile din Câmpulung şi zona Muscel.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în ultima perioadă, mai multe instituţii de învăţământ din Câmpulung şi Aleşd – comunități în care producătorul de materiale de construcții operează cele două fabrici de ciment, au beneficiat de un sprijin financiar considerabil.

Arătând că se implică, Holcim a sponsorizat şcolile din Câmpulung şi Aleşd, nu cu bani cash, ci cu echipamente, mobilier şi dotări de ultimă generaţie în valoare de circa 210.000 euro.

Pentru Câmpulung şi zona Muscel au fost cheltuiţi peste o sută de mii de euro, sumă investită pentru:

  • Achiziționarea a 35 de calculatoare, a mobilierului și a unui proiector pentru dotarea unui laborator de Informatică de care beneficiază aproximativ 900 de elevi ai Colegiului Național Pedagogic „Carol I” Câmpulung.
  • Același proiect a fost replicat în Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, unde 450 de elevi beneficiază de noul laborator de Informatică;
  • Dotarea unui laborator de Ştiințe cu material didactic specific pentru susținerea orelor de Fizică, Chimie și Biologie, de care se vor folosi 500 de elevi din Școala Gimnazială „Oprea D. Iorgulescu”;
  • Dotarea cu mobilier ergonomic pentru cei 278 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Petre Ţuţea” din Boteni;
  • Amenajarea unei stații Radio pentru cei 600 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Nanu Muscel” Câmpulung.

La eveniment de prezentare a investiţiilor, ce a avut parte în curtea interioară a Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung a luat parte şi directorul general al Holcim România, Horia Adrian, care a prezentat investiţia ca pe o „mică contribuţie la dezvoltarea viitorilor adulţi responsabili”.

„Ceea ce este foarte important să ne amintim fiecare dintre noi este că respectul pe care noi îl dorim trebuie câştigat, respectul nu se impune, iar respectul trebuie câştigat printr-o educaţie aleasă. Noi, la Holcim România, considerăm că educaţia este prioritatea numărul unu a României. Considerăm că prin educaţie putem să creştem o ţară de oameni frumoşi şi responsabili, care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a României în viitor. Noi, dorim ca acest respect de care vorbim să fie apreciat în România şi nu neapărat că ne dorim noi să fim respectaţi. Fiecare dintre noi primeşte educaţie în primul rând acasă. Şcoala pune nişte cărămizi foarte importante în educaţia fiecăruia. Eu, personal îmi aduc aminte cu plăcere de profesorii mei pe care i-am respectat foarte mult şi de sfaturile cărora am încercat să ţin cont în viaţa mea personală şi profesională. Ceea ce vreau să vă spun, astăzi, este că pe lângă faptul că, noi, obţinem foarte multe cunoştinţe în şcoală, şcoala ne învaţă în primul rând că trebuie să învăţăm. Există o vorbă românească foarte înţeleaptă care spune că <<Omul cât trăieşte învaţă.>> Este foarte adevărat şi este important să ne amintim că dacă vrem să avem succes, în fiecare dimineaţă când ne trezim, trebuie să recunoaştem cu modestie că putem să învăţăm ceva nou din orice situaţie, din orice întâlnire cu orice persoană. Când un om a încetat să mai înveţe, acel om a încetat să mai existe din punct de vedere professional şi, chiar, personal. În încheiere aş dori să mai spun că prin acest efort pe care Holcim România l-a făcut, pentru dotarea laboratoarelor, sperăm să avem o mică contribuţie la dezvoltarea dumneavoastră pe viitor şi vă stimulăm să învăţaţi, să creşteţi şi să vă dezvoltaţi în nişte adulţi responsabili pe viitor.”, este o parte din declaraţia făcută de Horia Adrian.

Cei mai încântaţi de investiţiile făcute de Holcim la Câmpulung s-au arătat a fi elevii, în calitate de beneficiari direcţi ai proiectelor. Elevi, care datorită implicării private îşi pot petrece orele de curs în condiţii decente, civilizate şi potrivite unui proces de învăţare la standarde europene. Extrem de importante fiind şi condiţiile de studiu pentru a se obţine performanţă şi a contura sănătos oamenii de mâine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.