„Sunt profund marcat de aflarea veştii că un câmpulungean, un fost coleg şi un bun prieten, a trecut la cele veşnice.

Deşi plecat din oraşul natal, omul care s-a făcut remarcat printr-o vastă activitate în cadrul Televiziunii Române, nu l-a uitat, promovându-l cu fiecare ocazie şi iubindu-l ca un adevărat fiu.

Drum bun către îngeri, Sorin Burtea!

Sincere condoleanţe familiei îndoliate!

    Dumnezeu să-l odihnească în linişte şi pace!”,

este mesajul de condoleanţe transmis de Liviu Ţâroiu, primar al Municipiul Câmpulung.

„Inima îndrăgitului om de televiziune, Sorin Burtea a încetat să mai bată

De aproape 50 de ani a fost în slujba profesiei de jurnalist și de circa tot atâţia a contribuit la îndeplinirea misiunii Televiziunii Române. S-a născut pe 28 aprilie 1953 în Câmpulung Muscel. A absolvit Facultatea de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti. A început colaborarea cu Radio-Televiziunea în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio. În 1980 a fost angajat în Televiziunea Română. De atunci a lucrat în acelaşi domeniu, cel economic.
De-a lungul carierei în televiziune a realizat şi coordonat emisiuni precum “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, care au adus cote de audienţă foarte mari, aducând în atenţie fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, chiar înainte ca legea să definească aceste elemente.
A coordonat campania “Învinge apele!” din emisiunea “Interes general”, de pe TVR 1, un proiect ambiţios, o premieră în România, dar şi campania “Solicitaţi bonul fiscal!”, tot pe TVR1.
Toată viaţa i-au plăcut confruntările faţă-n faţă cu invitaţi inteligenţi. A realizat și moderat emisiunea Investiţi în România! pe TVR Internaţional, un program ce se află de 20 de ani în grila postului românilor de pretutindeni.

   Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină!”,

este mesajul de condoleanţe transmis ieri de TVR Internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.