Pe 27 martie, între Ziua Mondială a Sindromului Down (21 martie) și Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului (2 aprilie), am reușit să facem cu adevarat o schimbare în Câmpulung. Cineva ne spunea că am scris istorie aducând atât de multe zâmbete pe fețele oamenilor, și aceasta pentru că am reușit să ne mobilizăm “cu mic, cu mare” pentru a face o diferență în jurul nostru.

260 de participanți, de la 5 ani până la 60 de ani, s-au înscris să alerge într-o cursă pentru o schimbare în bine în viețile copiilor din Centrul START pentru autism – beneficiarii acestui cros.

Proiectul a fost inițiat și derulat de Asociația START pentru Autism împreună cu voluntarii Clubului LEO Leolution Câmpulung și susținuți de Clubul parent LIONS “Negru Vodă” și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Participanții au fost atât din zona Câmpulungului, dar și din Pitești, Ploiești, Lupeni și București, fiecare respectând toate normele de siguranță necesare în pandemie pentru evenimentele sportive în aer liber. Aceștia au alergat pe rând, având tricouri dotate cu cipuri pentru monitorizare, în cele patru curse de 400 m, 800 m, 1,6 km și 4 km.

Felicitări, în primul rând părinților care și-au adus copiii să alerge, tinerilor, dar și adulților, care plini de entuziasm au dorit să facă mișcare în aer liber, să intre în cursă, astfel sprijinind activitatea noastră. Mulți dintre participanți, dar și unii care nu s-au înscris în cursa de alergare, au făcut donați. Împreună am strâns suma de 8560 ron pentru copiii din Centrul START pentru autism și aceasta ne va ajuta să putem oferi celor 70 de beneficiari ai Centrului organizarea grupurilor de terapie ocupațională și socializare, timp de un an de zile – de două ori pe săptămână.

Cu ajutorul fiecărui alergător, un copil cu autism/sindorm down va putea să înceapă să comunice mai bine cu cei din jur și să le arate dragostea lor. Și toate acestea cu ajutorul echipei dedicate de psihologi și terapeuți ai Centrului START pentru Autism.

Am fost impresionați de mobilizarea masivă și cu inima mare a tuturor celor care au contribuit ca acest eveniment să aibă loc și să-și atingă scopul: să schimbe vieți!

Mulțumim sponsorului principal al evenimentului: Kaufland România prin programul  “În stare de bine”,  implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, precum și  tuturor părinților, adulților, profesorilor, antreprenorilor, cluburilor sportive și instituțiilor care s-au implicat  și au dat un bun exemplu.

Mulțumiri speciale partenerilor noștri: Primăria Câmpulung, Clubul LEO Leolution Câmpulung, Clubul LIONS “Negru Vodă”, Club Sportiv Muscel, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș, Asociația Județeană Sportul pentru toți – Argeș, Elite Running Club București, SALF, Poliția locală, Jandarmeria, Serviciul de ambulanță Câmpulung și partenerilor media: Muscel Tv, Clar TV, SuperTV, Muscel FM, Radio Galaxy, Radio Orion, Ziar Exclusiv.info si Ziarul din Muscel, video – Mihail Oprescu, Foto – Kalep Roberson, Andreea Trandafir precum și John Music Show – sonorizare.

Apreciem tot efortul depus de echipa de voluntari dedicat Crosului Run4change formată în mare parte din tinerii clubului LEO Leolution și cei de la Centrul START, precum și fiecărui participant care a alergat pentru schimbare. Ne dorim ca acest fel de evenimente să continue și să scriem astfel o nouă filă de istorie și implicare comunitară în Câmpulung.

Dragoș Vlăsceanu

Președinte Asociația START pentru Autism – Câmpulung, inițiatorul crosului – Run4change

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

 

PUBLICITATE 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.