Consiliul Judeţean se laudă, dar argeşenii ştiu că „toate rugile se împlinesc dacă Sfinţii-s PSD!”

Reprezentanţii Consiliului Judeţean declară că „învățământul, sănătatea și infrastructura sunt prioritățile acestui mandat”, deşi există cazuri în care copiii aşteaptă săptămâni pentru a beneficia de analize gratuite sau de un consult la un medic specialist pe bază de trimitere, autoturismele sunt distruse de gropile din carosabil, iar (în destul de multe cazuri) elevii beneficiază de educaţie în funcţie de numărul orelor de pregătire în particular.

Pentru a implementa în rândul tuturor ideea că PSD este preocupat de problemele oamenilor, dar şi pentru o mai bună imagine a partidului de guvernământ, conducerea Consiliului Judeţean Argeş a început un pelerinaj prin comune, la care “de bună voie şi siliţi de împrejurări” sau aliniat şi unii dintre primari.

În această săptămână, şefii judeţului Argeş, au fost la Cetăţeni, comuna unde Consiliul Judeţean se laudă că a investit sume importante în infrastructura şcolară, cea de sănătate, dar şi că a atras importante fonduri guvernamentale. În acest context, primarii părând doar nişte simple marionete scoase la scenă deschisă de Consiliul Judeţean. Adevărat fiind că, majoritatea primarilor, stau la mila sau la cheremul mai marilor de la judeţ arunci când vine vorba de obţinerea de fonduri pentru derularea unor proiecte necesare comunităţii pe care o conduc.

Un comunicat al Consiliului Judeţean Argeş reprezintă dovada certă că cei din conducerea judeţului se folosesc de orice împrejurare pentru a-şi face imagine şi a arăta tuturor că fără domniile lor nimic nu ar fi fost posibil. Când, civilizat ar fi fost ca aspectele semnalate, cu mult fast şi cu repetitivul „Consiliul Judeţean”, să fie enumerate simplu şi mult mai coerent. Neobosind cititorul şi neinducând ideea că „toate rugile se împlinesc dacă Sfinţii-s PSD!” – ca să cităm un argeşean care a ajuns la această concluzie după ce s-a izbit de „interminabila birocraţie a unui sistem mult prea corupt”.

„# Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de sănătate. În comuna Cetățeni dispensarul a fost modernizat și reabilitat.

# Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară. În comuna Cetățeni toate școlile au toaletele în interior.

# Prin Programul guvernamental PNDL II va fi extinsă, modernizată și reabilitată rețeaua publică de alimentare cu apă.

Învățământul, sănătatea și infrastructura sunt prioritățile acestui mandat al conducerii Consiliului  Județean Argeș. Anul 2019 reprezintă anul implementării și execuției proiectelor, asta după ce, din 2016 și până în prezent, au fost alocate de la Consiliul Județean Argeș către comunitățile locale, sume importante pentru realizarea acestora. Tocmai de aceea, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu vicepreședintele Ion Mînzînă și cu administratorul județului, Maria Dinu, au demarat seria vizitelor în teritoriu pentru a verifica stadiul lucrărilor, unele aflate în execuție, altele fiind deja încheiate.

În comuna Cetățeni, Consiliul Județean Argeș a investit, în ultimii doi ani și jumătate, în special în sănătate și învățământ. Începând cu acest an, cei peste 2.700 de pacienți înregistrați, din care peste 1.000 sunt copii, beneficiază de un dispensar modernizat și reabilitat, în care Consiliul Județean Argeș a investit 200.000 de lei. Pentru unitățile școlare au fost alocate fonduri pentru reparații, modernizare sau extindere la Școala Gimnazială nr.1 Cetățeni, Școala Valea Cetățuii, Grădinița cu program normal Lăicăi, Grădinița cu program normal Cetățeni, Grădinița Valea Cetățuii. Au fost realizate sisteme de încălzire centrală la Grădinița cu program normal Lăicăi și la Grădinița Valea Cetățuii. Numai pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr.1 Cetățeni au fost alocați 400.000 de lei de la bugetul județean. Pentru susținerea sportului de masă, în comuna Cetățeni există un teren de sport cu teren sintetic pentru copii  și tineri.

„Anul 2019 este anul implementării proiectelor, proiecte în care Consiliul Județean Argeș a investit sume importante în parteneriat cu administrațiile locale. În comuna Cetățeni am investit în primul rând în domeniul sănătății. Dispensarul a fost reabilitat și modernizat în totalitate. De asemenea, am investit în unitățile școlare, care au fost reabilitate și modernizate, au fost realizate sisteme de încălzire, iar la această oră toate unitățile școlare din această localitate au toaletele în interior. Mulțumesc pentru buna colaborare, domnului primar, Consiliului Local, corpului didactic! În plus, prin programul guvernamental PNDL II, comuna Cetățeni are în derulare un proiect de 5.314.244 lei ce privește extinderea, reabilitarea şi modernizarea sistemului public de alimentare cu apă”. – președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

„PNDL II ne-a adus o mare bucurie prin extinderea, reabilitarea şi modernizarea sistemului public de alimentare cu apă. Urmează canalizarea, care este, de asemenea, în atenția noastră. De asemenea, pe fonduri europene urmează să realizăm reabilitarea centrului civic și dotarea și modernizarea dispensarului stomatologic.” – Claudius Ciobanu, primar comuna Cetățeni.”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.