Consilierul Nicolae Dumitrescu vine cu drept la replică la articolul: „Bomba anului 2018! Consilierii locali PSD vor să demisioneze!”

„În spiritul corectei informări a cititorilor publicaţiei dvs., dar şi a bunelor relaţii în sensul comunicării fără rezerve dintre mine şi dvs., vă rog să inseraţi următorul drept la replică faţă de articolul “PSD pus pe jar…”!

Precizez că această intervenţie o fac în nume personal şi este punctul meu de vedere în aceasta problemă!

În articolul apărut în ziarul dumneavoastră s-au strecurat câteva neadevăruri pe care le voi dezbate punctual:

   – în cadrul organizaţiei municipale a PSD Câmpulung nu există nici o supărare şi nici o scindare în tabere potrivnice provocată de vreo ipotetică dorinţă a lui Bînă de a fi promovat pe o funcţie undeva!

   – nu există nici un scandal al demisiilor din CL ale consilierilor PSD! Poate întâmplător 1-2 consilieri sau manifestat mai vehement privind inerţia în care ne aflăm faţă de NECESITATEA schimbărilor în conducerile societăţilor patronate de CL şi Primărie, care, ca furnizori de servicii publice de interes local, nu-şi fac treaba bine!

   – niciodată Victor Bînă nu şi-a exprimat dorinţa în cadrul Biroului Executiv sau cu prilejul altor întruniri, de a ocupa vreun post de conducere la Pieţe sau în altă parte! Doar că şi el, ca şi mine şi alţi colegi şi-a exprimat nemulţumirea despre cum merg lucrurile în aceste societăţi, ai căror şefi nu consonează cu intenţiile noastre de a le face să funcţioneze performant în interesul cetăţenilor municipiului!

   – este fals că “majoritatea roşie” nu a dorit mărirea tarifelor la Pieţe şi acest lucru l-am dezbătut şi le-am propus celor de acolo să revină cu propunerile chiar la ultima şedinţă AGA! Dar să cunoască publicul că la şedinţa în care trebuiau mărite tarifele , “minoritatea galben-portocalie” nu s-a prezentat decât cu un singur consilier, probabil drept iscoadă, în aşa fel încât mărirea tarifelor să pară o măsură anti-cetăţean, votată numai de PSD, pe care ulterior ei să o valorifice ca atac politic! Sunt infantili băieţii!

În ceea ce priveşte concedierile, v-aş ruga să vă interesaţi cum s-au făcut angajările, ca să aveţi apoi ce comenta despre concedieri şi oportunitatea lor!

   – vă informez ca acest “nou” Consiliu de Administraţie este şi primul, pentru că “minoritatea galben-portocalie”, care atunci era “majoritate galbenă” , nu a dorit să existe, în aşa fel încât protejatul lor şi al “we serve” să nu întâmpine dificultăţi în a ocupa postul de şef! Cât priveşte  modalitatea de numire a membrilor şi apoi de alegere dintre ei a şefului, va fi cât se poate de transparentă!

   – în ceea ce-l priveşte pe Bînă, vă informez că a fost poate cel mai activ membru în campania electorală, alături de Ţâroiu, a dovedit că este un tip de iniţiativă, perseverent şi harnic, inclusiv prin administrarea afacerilor personale, pentru că nu oricine este în stare să gestioneze cu succes afaceri fără a intra sub incidenţa de abateri fiscale sau penale! Este un susţinător pătimaş al social – democraţiei, poate ceva mai coleric decât trebuie, dar bătăios pentru a realiza ceva! Dacă dvs. deţineţi informaţii despre unele afaceri incorecte cu Primăria, de ce nu sesizaţi instituţiile Statului!

Dar asta nu înseamnă că Bînă va fi şef la Pieţe! În opinia mea, dacă punem problema să fie din partid, ar fi cel mai nimerit, dar noi am discutat că şeful la Pieţe poate să fie şi din afara partidului dacă va îndeplinii condiţiile ce sunt indicate-n fişa de profil, fişă care probabil în acest final de săptămână o vom îmbunătăţii!

 Cu speranţa că am reuşit cât de cât să lămurim lucrurile, vă mulţumesc pentru îngăduinţă şi vă asigur de întreaga mea preţuire şi disponibilitate la dialog, pentru că numai aşa vom apăra cititorii de “gogoriţe”!

Cu deosebit respect,

Consilier local Nicolae Dumitrescu”.

Nu vom comenta dreptul la replică, însă nimeni nu poate infirma faptul că există probleme interne la PSD Câmpulung, că a existat subiectului demisiei unor consilieri locali şi că se doreşte schimbarea unor directori. Aşa cum şi în teritoriu primarii sunt nemulţumiţi de senatorul Gheorghe Marin, care ca şi lider zonal nu se implică mai deloc în acordarea de sprijin direct în dezvoltarea Muscelului şi doar în rezolvarea propriilor interese şi susţinerea propriilor oameni.

Mai mult de atât, în cadrul PSD au existat discuţii şi există discuţii şi la ora actuală, când se căută ţapii ispăşitori cu privire la „scurgerile de informaţii” din interiorul PSD şi din cadrul şedinţelor Consiliilor de Administraţie.

Şi aşa cum era de aşteptat, în ciuda discuţiilor şi a presiunilor interne, este greu de crezut că cineva renunţă la o funcţie ce îi poate aduce mai mult avantaje, decât dezavantaje.

Cu privire la Victor Bînă, se ştiu foarte bine interesele şi afacerile pe care acesta le-a derulat cu primăria, în mod direct după ce nu a mai ocupat funcţia de consilier local şi indirect cât a fost pe funcţie şi risca să fie declarat incompatibil.

Un exemplu elocvent este povestea, nescrisă şi nespusă de nimeni până acum.

Povestea contractului de lucrări de la Mausoleul Mateiaş, din anul 2016, când Victor Bînă, consilier local PSD în funcţie pe atunci, nu a putut să ia preţioasa lucrare şi l-a băgat la înaintare pe un oarecare Şerb, a cărui soţie, a devenit, între timp, din agent de brokeraj în asigurări, angajată a primăriei Câmpulung ca inspector în cadrul Compartimentului de Urbanism.

Mai mult, în acea perioadă, Şerb a primit şi o amendă uriaşă de la ITM pentru „angajaţi” la negru fără a intra aici în amănuntele legate de cheltuielile investiţiei – 200.000 lei, nici în amănunte legate de calitatea lucrărilor făcute în grabă şi nu pentru a şi ţine.

Ca să nu mai facem vorbire acum de contractele de lucrări directe dintre Victor Bînă şi primăria Câmpulung pentru reabilitarea unor apartamente, etc.

De asemenea nu are rost să mai menţionam aici de alte angajări pe linie de partid ale unor persoane din lista PSD într-unele dintre instituţiile statului şi nici de modul în care unele persoane îşi au acoperite neregulile tot pe criterii de… muncă la partid. Aşa cum în decursul timpului, indiferent de coloratura politică, posturile de conducere şi alte posturi vacante la stat au fost, în mare majoritate, ocupate de membrii sau apropiaţii partidului aflat la putere, ci nu pe bază de competenţe profesionale sau alte criterii de selecţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.