Consilierul local Nicolae Dumitrescu: „Nu văd deloc benefic pentru Primărie cohorta de consilieri babalâci şi inutili, plătiţi cu bani foarte mulţi, doar că “au experienţă”!”

În cadrul unui scurt interviu acordat ziarului nostru, consilierul municipal social – democrat Nicolae Dumitrescu face noi dezvăluiri din sfera politică şi administrativă a Câmpulungului.

Puteţi exemplifica, în câteva cuvinte, punctele tari şi punctele slabe ale actualei Administraţii Publice Locale a municipiului Câmpulung?

De la început aş vrea să vă spun că de mai multă vreme m-am ferit să mai fac aprecieri asupra Executivului, pentru că ele ar fi putut să fie interpretate în diferite moduri, ori că aş avea vreun interes, ori că vreau să par rebel, ori că între mine şi Ţâroiu ar fi cine ştie ce conflicte, tot felul de bazaconii!

Revenind la întrebare, ca să poţi da un răspuns corect la ea, trebuie să stai un timp cât mai îndelungat prin Primărie, ori eu în afara şedinţelor de Consiliu Local şi a întâlnirilor de la Comisie, nu trec cu lunile pe acolo, să nu deranjez! Este totuşi de remarcat parcă ceva mai multă ordine, dar încă nu se face simţită implicarea funcţionarilor care  aşteaptă să afle “ce zice tătuca”! Cred că nu le cere asta primarul şi sunt sigur că şi el şi-ar dori implicarea maximă a lor ! Şi nu văd deloc benefic pentru Primărie cohorta de consilieri babalâci şi inutili, plătiţi cu bani foarte mulţi, doar că “au experienţă”! Da, la codoşeala şi mascarea adevărului, a realităţii, ca dovadă stând o sumedenie de cazuri în care interesele comunităţii nu au fost susţinute loial, corect, cu profesionalism! Dar acum e prea târziu să se repare ceva, însă măcar să dispară de acolo, pentru că cei pe care-i “monitorizează” sunt oameni corecţi şi dornici de afirmare! Ţâroiu trebuie consiliat de oameni tineri, cu viziune, vorbitori de limbi străine, dibaci în IT, harnici şi corecţi, neimplicaţi politic!

Ne aflăm la jumătatea mandatului actualei conduceri locale. Care este bilanţul primilor doi ani de la alegerile din 2016?

Sigur că oamenii se aşteptau la mai mult, însă când preiei un marasm al administraţiei liberale vreme de mai multe mandate, e greu, peste noapte, să schimbi lucrurile spectaculos. A durat ceva timp până s-au pus în mişcare procedurile de încredinţare a obiectivelor, mă rog, tot ce ţine de punerea în operă a ceea ce dorim să realizăm, acum, s-au început şi trebuie să fim atenţi la execuţia la termen şi de calitate a lucrărilor. Un bilanţ corect şi amplu trebuie prezentat de Executiv, de către primar. Dar cu siguranţă se putea mai mult!

Există o lipsă de transparenţă acută din partea PSD, dar şi din partea primăriei. Nu se mai ţin conferinţe de presă, aproape nimeni nu mai dă nici o declaraţie. Ce se întâmplă în spatele uşilor închise?

Nu pot eu să explic de ce nu le place lor să comunice ! Deşi aici ar fi vorba, mai ales în cazul Executivului, de obligaţie şi nu de a plăcea sau nu! Culmea e că în anumite cazuri comunicarea cu presa, cu cetăţenii, i-ar scăpa de multe neplăceri cauzate chiar de zvonistica de tot felul care-i pune uneori într-o lumină nu prea favorabilă! Explică domnule să te înţeleagă lumea! Dacă ţi-ai făcut treaba şi n-ai nimic de ascuns, nu există întrebări incomode la care să nu poţi răspunde!

Ne puteţi face o scurtă prezentare a situaţiei politice actuale pornind de la nivel local şi judeţean, până la nivel naţional?

O să încep invers şi succint: la nivel naţional asistăm la o încercare disperată a Statului paralel securistoid instaurat, menţinut şi perfecţionat de Băsescu, care l-a scăpat de demitere şi i-a oferit prin furt electoral un nou mandat, preluat cu mare succes de Johannis prin însăşi câştigarea inexplicabilă, pentru mulţi, a alegerilor şi continuarea executării adversarilor politici, în scopul promovării intereselor oculte ale unor importante cancelarii europene care ne doresc total dependenţi de ele! Şi pentru că este la sfârşit de mandat, dacă hidra procurorilor securistoizi cade, gata cu al doilea mandat şi cu toate implicaţiile ce decurg din asta!

La nivel judeţean, lucrurile par destul de echilibrate, aşezate, fără convulsii şi derapaje, puţin cam timide după părerea mea, resimţindu-se clar dispariţia unui lider autentic şi de mare valoare de talia lui Constantin Nicolescu!

Despre politica locală… nu prea ai ce să vorbeşti! De regulă ea se revitalizează aici doar în an electoral, când încep oamenii să-şi dreagă glasul, devin comunicativi cu publicul, fac alianţe pe faţă şi prin dos, ies din hibernare!

Funcţionează în pan local alianţa PSD – ALDE, dat fiind că liberal – democraţii şi-au stabilit deja viitoarele liste?

Da, şi pot spune că funcţionează bine! Noi suntem în alianţă pentru punerea în aplicare a unui program de guvernare unanim acceptat, dar asta nu înseamnă că fiecare partid nu trebuie să aibă o strategie proprie pentru următoarele alegeri, să încercăm împreună să menţinem măcar o majoritate care să ne dea posibilitatea de a conduce scena politică şi în viitor! Eventual să o creştem! Motivul esenţial este că au oameni de calitate, de cuvânt, şi asta este esenţial într-o alianţă. Sigur că oricând pot să intervină situaţii care să mai schimbe lucrurile, dar în acest moment totul este-n ordine!

În opinia dumneavoastră, pe ce s-ar baza PSD-ul ca să recâştige alegerile viitoare?

În primul rând pe intensificarea punerii în aplicare a programului nostru de dezvoltare, deci de finalizare la timp şi de calitate a obiectivelor propuse, unele începute, altele nu! Să schimbăm faţa municipiului, dar nu numai pe centru! Şi pe tratarea cu seriozitate a tuturor problemelor economice, sociale, educative şi mai ales de siguranţă a cetăţeanului!

Liderii PSD Câmpulung par că se ascund în spatele funcţiilor, respectiv preşedintele Gheorghe Marin – senator, şi preşedintele executiv Liviu Ţâroiu – primar. Chiar nu mai au nimic de spus public?

Dimpotrivă, cred că au foarte multe de spus, mai ales acum când încercările disperate ale binomului securistoid ne pot afecta dacă nu le rupem capul definitiv! Cred totuşi că fiecare dintre ei au avut câte o perioadă foarte grea, cu multe probleme, dar că în curând vor face ceea ce trebuie! Funcţiile lor nu sunt de natură a se ascunde după ele, ci dimpotrivă, să iasă-n faţă, să iasă la “bătaie”!

Revenind în plan local, care credeţi că sunt cele mai acute probleme ale Câmpulungului la ora actuală?

Permiteţi-mi ca subiectul acestei întrebări să-l dezbatem cu altă ocazie, pentru că este extrem de sensibil, amplu, complicat, nu-l poţi trata în câteva fraze!

Cum vedeţi, ca şi consilier local, dar şi ca cetăţean, modul în care se desfăşoară investiţiile demarate la nivel de Câmpulung? Exemplu Parcul Vişoi, zona Piaţa Jurământului, faptul că au fost scoase de pe lista de investiţii a anului în curs o serie de lucrări, etc.

Acum mi se pare că am intrat în normalitate, că se face ceea ce trebuie, se lucrează, există preocupare zilnic şi asta e foarte bine! Şi vor fi atacate şi celelalte obiective prevăzute prin buget a se realiza, în ordinea importanţei lor. Sigur că scoaterea unora creează poate nemulţumiri, dar aici opţiunea primarului este primordială şi definitorie! El ştie cel mai bine care sunt priorităţile şi cum trebuie să procedeze. Şi ar fi bine să nu trezească bănuieli în luarea deciziilor!

Ce ne puteţi spune despre discuţiile ce au loc pe marginea politicii câmpulungene. Sunt probleme interne în PSD? S-a pus problema desemnării unui alt candidat pentru fotoliul de primar pentru mandatul 2020 – 2024? În situaţia în care din ce în ce mai multe voci îl pun pe actualul primar Liviu Ţâroiu pe lista pentru alegerile parlamentare.

Aşa linişte-n partid n-a fost de când sunt pe acolo! Nu ştiu dacă e bine sau e rău că nu ne-am mai întâlnit de foarte mult timp, dar nu cunosc nicio situaţie care ar putea genera conflicte în organizaţia municipală a PSD ! A nu se înţelege că toate lucrurile sunt perfecte, că nu am avea ce să discutăm, să mai corectăm, să ne sfătuim! Din acest motiv nu s-a pus vreodată probleme de candidaturi, de promovări, de prognoze! Cred că în anul electoral, mai întâi trebuiesc analizate prestaţiile celor care au ocupat demnităţi publice, dacă s-au remarcat prin ceva sau au făcut doar act de prezenţă! Personal, nu văd cine în afara de Ţâroiu ar putea să candideze din partea PSD la alegerile pentru primar în 2020! N-am auzit că şi-ar dori să devină parlamentar, posibil, dar nu l-aş vedea acolo, n-are ce-i trebuie pentru asta! Însă la modul de “selecţie” existent, se poate orice! Şi poate că nu numai el şi-ar dori asta, va fi o luptă!

Ca o concluzie de final, cum vedeţi municipiul Câmpulung peste doi ani?

Mult mai arătos, mai curat, mai bine gestionat şi, aş vrea să fie, mult mai căutat de investitori pe care să-i băgăm bine în seamă, să nu-i tratăm cu aroganţă şi să-i determinăm să investească aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.