Vă prezentăm un scurt interviu realizat cu unul dintre puţini aleşi locali câmpulungeni din rândul social – democraţilor care mai are ceva de spus, care are curajul de a analiza, critica şi, nu în ultimul rând, curajul de a-şi prezenta propria părere.

Reporter: Domnule consilier, se mai face politică la nivel de Câmpulung? Pentru că în ultimul an dinspre organizaţia locală a PSD (cel mai important partid din România actuală) nu s-a mai auzit nimic.

Consilier local PSD Nicolae Dumitrescu: Întrebarea dumneavoastră sugerează că s-ar fi făcut politică la Câmpulung cândva! Eu sunt în partid de vreo 13 ani şi în afară de trepidaţiile în care intră cei interesaţi cam cu circa un an, uneori chiar mai puţin, înainte de alegeri, doar la câte-o onomastică-i mai găseşti pe acolo! Că mai trec pe acolo la sfârşit de săptămână şeful de partid şi alesul său, sunt întâmplări probabil generate de anumite interese ale lor, comune sau separate! Ia să urmăriţi ce des o să-i vedeţi cam din toamna lui 2019! Şi nu numai pe ei! Este de fapt modelul copiat de la centru, totul se rezumă la nivel de lider privind deciziile în partid. Credeţi că preşedintele de la Bucureşti nu mai pridideşte consultându-se cu colegii care au funcţii, în afară de 2-3 slugoi care-i cântă-n strună? Dar, vorba distinsului meu fost profesor M. Cristudor , “când m-analizez , mă-ngrozesc, dar când mă compar, îmi vine inima la loc”! Şi la alţii e la fel, iar aici mă refer la marele partid naţional liberal născut din fuziunea a două mari partide!

 Reporter: În opinia dumneavoastră, având în vedere creşterea gradului de nemulţumire vizavi de PSD – Dragnea şi dezvăluirile valizei, cum vedeţi viitorul partidului şi care sunt şansele ca acesta să se redreseze din punct de vedere al imaginii?

Consilier local PSD Nicolae Dumitrescu: Dacă Dragnea ar renunţa la această manieră totalitară de a controla partidul, dar mai ales la a trece imediat la numiri bazate pe mare competenţă profesională în funcţiile executive până la nivele 3 – 4 de ierarhizare, pentru că acolo se pun în aplicare deciziile şi aici avem mari probleme, pe fondul victimizării produse de comportamentul acestui preşedinte etnic german care se dovedeşte mai de grabă un duşman al românilor, dar mai ales de lipsa cu desăvârşire a unui partid sau grup de partide capabile de o guvernare mai bună, PSD ar reuşi foarte repede să recupereze terenul pierdut! Pentru că, urmăriţi sondajele şi observaţi, nici nu a pierdut foarte mult! Iar treaba cu valiza, daţi-mi voie să cred că e o făcătură de prost gust, dar care poate scoate la iveală câte ceva nou! Eu, de pildă, foarte multe dintre aceste dezvăluiri le ştiu de vreo doi ani, pentru că sediul nostru teritorial este la Alexandria, iar şeful meu direct de acolo este chiar şotul uneia dintre dive! Credeţi că DNA-ul nu le ştia? E o copilărie să credem asta! “Valiza” este doar un mod de a distrage atenţia faţă de gravele fapte penale săvârşite de preşedintele KWJ la depunerea candidaturii şi în consecinţă obligaţia pe care o are faţă de Procurorul general, dar şi despre furtul de case cu acte false! Foarte curând îl vom apela cu “penal”, o expresie mult prea dragă lui!

Reporter: La nivel local, s-a discutat în cadrul organizaţiei despre listele pentru viitoarele alegeri?

Consilier local PSD Nicolae Dumitrescu: Poate, că şi data trecută, să fi avut loc vreo discuţie între şeful de partid şi preferatul său! Nouă nu ne-a spus! Poate o va face prin februarie 2020! Când te vezi doar pe la onomastici, nu poţi discuta probleme serioase ale organizaţiei! M-am întrebat uneori de ce nu doresc un sistem în care măcar o data pe lună să ne adunam pentru a discuta probleme de organizaţie, de modul în care gestionăm puterea locală şi multe altele! Păi, ei ar trebui să răspundă la multe întrebări incomode, mai ales legate de modul discreţionar, de păpuşar, în care şeful executivului gestionează problemele urbei! Dar dacă şeful şi promotorul său nu-i zice o vorbă critică, la ce să ne aşteptăm? Într-o organizaţie puternică şi bazată pe principii sănătoase, ar da cu el de pământ de-ar sughiţa! Dar… nu e cazul !

Reporter: Ne puteţi dezvălui cine sunt favoriţii pentru locale şi nu în ultimul rând dacă există vreun nume din Muscel pentru europarlamentare?

Consilier local PSD Nicolae Dumitrescu: Despre un muscelean locuind aici, pentru europarlamentare, ţinând cont de standardele ce trebuiesc pretinse la acest nivel, nici nu poate să fie vorba! În ceea ce priveşte şansele de câştig la viitoarele alegeri, e cam devreme sa discutăm. La momentul actual, favorit pare tot cel în funcţie, mai ales că aşa cum se obişnuieşte, finişul contează şi din acest punct de vedere aşii sunt în mâneca lui! Dar se mai pot întâmpla multe, mai ales că acum partenerii noştri de guvernare doresc alegerea primarilor în doua tururi! Pot apărea migraţii politice cauzate de frustrări şi minciuni! Se pot lua în calcul şi candidaturi individuale sprijinite de oameni de afaceri, nimic nu-i tranşat! Dar credeţi-mă, analizez asta de vreo şase ani, ESTE TARE GREU SĂ FI UN PRIMAR ADEVĂRAT! Nu mai poţi avea viaţă personală, interese de grup, nu mai vorbim de cele personale, nu îi poţi mulţumi pe toţi, faci pentru unii, te-njura alţii, trebuie să fi extrem de atent cu gestionarea banului public, cu aspectele disciplinei şi rezolvărilor sarcinilor de către aparatul din subordine, foarte multe elemente pentru care se cere IMPLICARE MAXIMĂ! Un primar trebuie să muncească minim 12 ore pe zi pentru comunitate! Ce este acum nu poate să fie calificat decât un eminent diletantism!

Totodată sunt destule probleme, încă nedezbătute, legate de administraţia publică locală. Cum vi se par, dvs. ca şi consilier local, desele rectificări bugetare cu modificări de sume pentru unele lucrări prinse iniţial în bugetul local cu alte sume, mult mai mici. Un exemplu fiind lucrările pentru amenajarea Pieţei Primăriei pentru care iniţial s-a alocat o sumă la jumătate faţă de suma actuală ajunsă la 6.412.000 lei.

Acestea sunt de fapt trucurile ştiute doar de către ei, pentru că numai aşa îşi pot rezolva interesele, o vrăjeala ieftină pentru care ei ar trebui să se jeneze permanent! Ori prostie în a aprecia previziunile! Dar nu vreau să intru în amănunte pentru că nu am informaţii şi drept urmare nu pot face comentarii!

Reporter: La finalul acestui interviu v-aş întreba care este reacţia dvs. ca şi pesedist, dar şi ales local, la faptul că primarul a minţit în plenul Consiliului Local? Aici fiind vorba de subiectul turnării unui covor cauciucat în locul de joacă din Grădina Publică „Merci”. În caz fiind făcută licitaţia şi atribuită lucrarea înaintea de a fi prinşi banii în rectificarea bugetară şi de a trece punctul de votul consilierilor.

Consilier local PSD Nicolae Dumitrescu: Datorită unor probleme personale, am lipsit o bună perioadă de timp şi nu sunt suficient informat. Nu comentez ceea ce s-a petrecut la şedinţa CL! Dar afirmaţiile celor care au atras atenţia, par credibile! Cândva, am vrut să-l întreb şi eu pe primar cum explică faptul că apar pe SEAP lucrări incognito, care în 20 de minute sunt şi tranşate de cei care cunosc clar aprioric despre ele! Dar am renunţat, pentru că încă o dată afirm că nu are cine să-l ia de guler şi să-l scuture serios, iar asta deja nu mai e treaba mea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.