La ora actuală, la Câmpulung, este în plină desfăşurare un megaproiect ce nu este vizibil „la drumul mare” şi care are ca „obiectiv  specific: Reducerea numărului de comunităţi marginalizate (non -romă) aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială”.

Proiectul „Schimbă-ţi viitorul! Dezvoltarea socială şi economică a persoanelor  defavorizate  din  zona  de  nord  a  Municipiului  Câmpulung”  ID  103450, proiect finanţat prin POCU, AXA 4.2  are o valoarea totală eligibilă de 18.867.983,53 lei.

Întreaga sumă este repartizată pe parteneri, în funcţie de activităţile asumate în cadrul proiectului, astfel:

  1. Beneficiar: Municipiul Câmpulung – Partener 1 – 8.084.747,34 lei
  2. Partener 2 – SC Agrafics Communication SRL – 4.223.469,58 lei
  3. Partener 3 – SC Profi Jobs Consulting SRL – 3.748.512,03 lei
  4. Partener 4 – SPAS Câmpulung – 2.029.658,02 lei
  5. Partener 5 – Şcoala Gimnazială „C.D. Aricescu” – 781.596,56 lei

Având în vedere faptul că proiectul este în plină derulare, transparenţa privind cheltuirea fondurilor lasă mult de dorit. De asemenea în puţinele date aşa zise publice (pentru că este nevoie de răbdare şi mult timp pentru a le descoperii) apar şi unele, să le spunem doar, inadvertenţe ce duc cu gândul că multe dintre datele prezentate, cel puţin de unul dintre partenerii din proiect prezintă date eronate ce pot duce nu numai la crearea unor confuzii, dar care pot ascunde realele cheltuieli.

Un exemplu este suma aferentă unor servicii de catering (masă caldă la prânz), unde un partener din proiect, respectiv SC Agrafics Communication SRL ce apare ca achizitor, şi un alt partener din proiect  – SC Profi Jobs Consulting SRL, prezintă cu totul alte date referitoare la suma prevăzută pentru achiziţionarea serviciilor de catering. Asta în cazul în care nu există două contracte pentru acelaşi gen de servicii.

O sumă cu mult diminuată, adică cu o cifră mai puţin.

Mai exact, suma precizată pe un site, pe care s-a anunţat licitaţia, apare ca fiind de 858.600 lei – câştigător SC INEDIT NEW BUSINESS SRL (firmă ce îi aparţine familiei lui „Ionică de la Piaţă” cu un contract încheiat la data de 16 mai 2018), în timp ce pe site-ul partenerului SC Profi Jobs Consulting SRL apare că firma mai înainte menţionată câştigătoare a încheiat contractul pe suma de 58.740 lei la data de 17 mai 2018.

Posibil fiind ca să existe două contracte pe aceleaşi servicii şi pe sume diferite sau să fie doar o „simplă scăpare” considerată eroare.

Potrivit primului contract, cel cu o valoare de 858.600 lei, trebuie să fie livrate un număr de 31.800 porţii de mâncare, respectiv:

  • 31.200 porţii aferente cursurilor de formare profesională,
  • 600 porţii aferente workshop-urilor.

Proiectul este foarte amplu şi are capitole întregi de cheltuieli pe angajaţi şi colaboratori, pe contracte de prestări servicii şi pe achiziţii. Sume ce sunt considerate eligibile şi decontate prin POCU, AXA 4.2.

Singurele date oferite public de primărie, în cadrul raportului primarului pe anul trecut fiind:

„S-a continuat  implementarea proiectului „Schimbă-ţi viitorul! Dezvoltarea socială şi economică a persoanelor  defavorizate  din  zona  de  nord  a  Municipiului  Câmpulung”  ID  103450, proiect finanţat prin POCU, AXA 4.2  şi în care au fost realizate următoarele activităţi împreună cu cei patru parteneri:

– reabilitarea şi dotarea Centrului Multifuncţional Comunitar, respectiv a celor 2 săli pentru activităţile tip şcoală după şcoală, a cabinetului pentru recoltat analize, a cabinetului pentru tratamente, a sălii de servit masa, a cabinetului socio-medical, a cabinetului psiho-social

– şi-au început activitatea cele 2 grupe de elevi înscrişi la şcoală după şcoală

– au fost finalizate 8 cursuri de formare profesională cu 140 de absolvenţi şi alte 2 cursuri sunt în derulare – au fost realizate 9 contracte de subvenţie cu angajatori care au angajat persoane din grupul ţintă aflate în căutarea unui loc de muncă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.