În perioada Septembrie – Noiembrie 2020, Muzeul Municipal Câmpulung, în colaborare cu Muzeul Judeţean Ştefan cel Mare Vaslui,  propune muscelenilor o expoziție eveniment.

Sub titlul „Laic și sacru în Podișul central moldovenesc”, obiecte emblematice ale vieții sacre și profane din bazin etnografic moldovenesc sunt găzduite de Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului nostru.

Patrimoniul muscelean, bogat în simboluri și semnificații, se împletește armonios cu cel vasluian, într-o expoziție caldă, dar și încărcată de emoție, publicul vizitator având posibilitatea de a face un tur emoţionant, într-un spațiu și timp sacru/profan.

Expoziţia cuprinde textile de interior tradiționale cu funcții utilitare și ceremoniale, piese de port popular, obiecte de cult liturgic și carte religioasă, toate datând de la finele veacului al XIX-lea și până la începutul secolului al XX-lea. Bunurile propuse spre vizionare publicului denotă unele aspecte interesante în legătură cu semnificația lor primară de izvor istoric, această caracteristică fiind completată de  semnificația magico-religioasă pe care o au aceste obiecte populare din zona etnografică a Vasluiului.

Accesul la obiectul de viață cotidiană prezintă o perspectivă asupra motivațiilor şi deciziilor luate zilnic de către oamenii obișnuiți și relevă unele aspecte locale, sub forma unei regăsiri „a casei”. În același timp, simbolistica acestor obiecte populare permite o interpretare a trecutului pentru adulți şi o evocare a „poveștilor copilăriei” pentru tineri. Oportunitatea de a vedea aceste exponate, selectate cu o foarte mare atenţie, constituie  o invitație la reflecție şi la comparație cu experiența personală a fiecărui vizitator.

“Vă aşteptăm cu drag să treceţi pragul Secției de Etnografie și Artă Populară, din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, pentru a putea descoperi o mică parte din comorile vasluiene.”, este invitaţia lansată de  Muzeul Municipal Câmpulung.

PUBLICITATE ELECTORALĂ PENTRU ALEGERILE LOCALE DIN DATA DE 27 SEPTEMBRIE 2020

Comandat de PNL Argeş – MFC 21200012 – Realizat de ESB ZEXCLUSIV INFINITY SRL
Comandat de PARTIDUL UNIUNEA SALVAŢI ROMÂNIA, Filiala Argeş – MFC 21200251 – Realizat de ESB ZEXCLUSIV INFINITY SRL

                                                      

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Argeș – Cod mandatar 21200019 – Realizat de ESB ZEXCLUSIV INFINITY SRL
Comandat de PNL Argeş – MFC 21200012 – Realizat de ESB ZEXCLUSIV INFINITY SRL
LA COMANDA PRO ROMÂNIA ARGEŞ – MFC 21200010 – Realizat de ESB ZEXCLUSIV INFINITY SRL

PUBLICITATE 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.