Zilnic, primim zeci de mesaje ce ne atrag atenţia asupra unor aspecte considerate de cititorii noştri ca fiind unele ce trebuie să fie evidenţiate şi care trebuie să-şi găsească răspunsurile şi rezolvarea la factorii de răspundere direct implicaţi. Principalul subiect al ultimelor zile a fost sănătatea, în prim plan fiind Spitalul Municipal Câmpulung.

În continuare vă prezentăm atât sesizarea făcută de un cetăţean, dar şi răspunsul primit de la cei ce conduc sistemul de sănătate la nivel local:

„Vreau să vă semnalez câteva probleme grave cu care se confruntă personalul medical al Spitalului Municipal din Câmpulung. Sper și cred că e bine să cercetați mai în detaliu faptul că din cauza unor extinderi la rețeaua de oxigen nu se mai poate stabili un circuit normal, pentru a putea proteja atât personalul medical din linia I, cât și pacienții din Secția Chirurgie, secție supraaglomerata. Personalul medical este obligat să circule pe terasă, deoarece circuitul a fost blocat în zona lifturilor… Au mai fost și alte probleme de protecție, care nu s-au respectat, cum ar fi supraaglomerarea zonei verzi, de circa 3-4 mp, dimineața, cu 15-20 de cadre medicale, care sosesc de la celelalte secții, pentru a lua fişele pacienților. Ar fi interesant ce ar zice domnul manager interimar, dr. Iordache Mădălin, despre aceste probleme. Este totuși doctor, manager, ar trebui să organizeze circuitele, chiar și în cazul când se lucrează la extinderea circuitului de oxigen. Organizarea este atributul managerului! Ce are de spus, cum justifică neregulile? Nu este de ajuns că a murit o asistentă medicală de COVID? De asemenea, vă rog, semnalez că au fost cazuri recente de COVID, dintre personalul medical și ar fi trebuit ca cei care au lucrat și au avut contact cu aceștia să fie trecuți în izolare. Cum se respectă bună această regulă în spitalul acesta? Poate dl. manager să ne explice? Crede că pacienții și personalul medical sunt protejați, doar pentru faptul că a fost decontaminată zona unde au lucrat la calculator cei contaminaţi cu COVID 19? Eu știu că se face o decontaminare detaliată, totală, care durează aproximativ o săptămână!

Ar fi bine să îi cereți părerea, atât a dr. Iordache, cât și a șefului Secției Chirurgie dr. Berevoianu, care tine secția supraaglomerata, de mai bine de două luni, și personalul medical al secției este foarte puțin.

Sper să acționați bună cât de repede puteți și să trageți un semnal de alarmă, până nu e prea târziu. Este spre binele comunității, al pacienților și al cadrelor medicale din linia I, care luptă cu această pandemie.”, este sesizarea pe care un cititor a făcut-o ziarului nostru.

Consilierul personal al primarului Elena Lăsconi, medicul Andrei Aron ne-a răspuns prompt şi la obiect cu privire la situaţia semnalată: „Pentru a putea extinde rețeaua de oxigen, esențial pentru bolnavii de COVID-19 și refuzată de vechea administrație când erau mai puține cazuri, după avizul DSP și eforturi susținute de a găsi soluții, deoarece toate spitalele fac acest lucru, trebuie trecut de la etajul 1 prin etajul 2 spre etajul 3. Pentru aceasta va fi necesar de izolat zona lifturilor 2-3 ore într-una din zilele următoare, timp în care personalul poate rămâne pe cele două aripi ale secției, oricum mereu șeful de secție a certificat mereu că se stă 7-8 ore zilnic în zona roșie.

Cât despre aglomerarea etajului 2: în data de 23 iunie doctorul Stoica, epidemiologul șef al județului, a decis ca Secția Chirurgie (etajul 2) să trateze doar confirmați cu COVID-19 (48) și Secția Medicală (etajul 3) doar suspecți care sunt cazaţi singuri în salon, respectiv 14.

Tocmai pentru a extinde rețeaua de oxigen și pentru a schimba circuitele, actuala administrație a obținut reorganizarea etajului 3 cu 34 pozitivi și 6 suspecți și chirurgia cu 14 pozitivi şi 8 suspecți.

Și ca o completare, personalul se îmbolnăvește în spitale pentru că nu respectă regulile. Stau înghesuiţi şi mănâncă la fel ca la pomană, beau cafele împreună şi nu poartă corespunzător echipamentul de protecţie. Cu toate că ştiu foarte bine cum să-l folosească şi au absolut tot ce le trebuie ca să fie în siguranţă”.

Este de subliniat că nu luăm în considerare decât sesizările care ne sunt făcute de persoane care-şi asumă identitatea. Menţionând că păstrăm confidenţialitatea surselor noastre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.