Cinci persoane arestate în urma descinderilor de ieri, de la Câmpulung

În data de 08.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești, au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Câmpulung, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de efectuare fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație conform legii și trafic de droguri de risc.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august 2019 – octombrie 2020, mai multe persoane au comercializat cantități semnificative de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și droguri de risc, pe raza municipiului Câmpulung.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 33 de persoane.”, este precizarea făcută de DIICOT.

Potrivit IPJ Argeş „au fost indisponibilizate droguri, arme și bani.

Astfel, au fost ridicate pentru cercetări: 30 de grame de substanță vegetală, susceptibilă a fi cannabis, 2 comprimate de ecstasy, semințe de cannabis, un pistol cu gaz și cartușele aferente, deținute ilegal, mai multe arme albe, precum și aproximativ 400 de euro, 23.000 de lei, ustensile și cântare folosite la porționarea și prepararea drogurilor, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice.

Acțiunea a vizat locuințele a 10 persoane din municipiul Câmpulung, bănuite de constituirea unor grupări infracționale specializate în trafic de droguri de risc.

9 persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 57 de ani, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, pentru audieri”.

În cursul zilei de astăzi, 09.10.2020, instanţa de judecată a dispus luarea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.10.2020, până la data de 07.11.2020, inclusiv pentru cinci persoane, respectiv: D.D.S., S.I.G., H.T.I., G.G. şi M.A.R.

Facem precizarea că, pe întreg procesul penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.