Aşa cum era de aşteptat, cu puțin timp în urmă, Elena Lasconi a anunțat că a fost nominalizată de USR ca prima pe lista pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc anul viitor.

Cu alte cuvinte, după cei trei ani de susţinută campanie de imagine pe banii municipiului, după ce a transformat Câmpulungul în Las Vegas, Sanremo, etc., Elena Lasconi recunoaşte că îşi doreşte mai mult din punct de vedere politic, deşi ca primar nu se poate lăuda foarte mult cu realizări vizibile, ci mai mult cu realizări prinse în bibliorafturi şi ceva realizări de ordin personal, coincidenţa făcând ca şi soţul domniei sale să lase avocatura pentru un post de consilier la Camera Deputaţilor.

„Mă bucur că oamenii faptelor au parte de recunoaștere.

La propunerea lui Cătălin Drulă, membrii Biroului Național USR au votat ca eu să deschid lista pentru alegerile europarlamentare. Este o responsabilitate imensă, dar și o onoare. Sunt sigură că voi fi sprijinită și de membrii USR.

Alegerile europarlamentare sunt cele mai importante alegeri de anul viitor și pentru că sunt primele.

Câmpulung Muscel este parte din viața mea, iar în ultimii trei ani este însăși viața mea și tot ce fac, fac pentru câmpulungenii mei.

Recunoașterea colegilor mei din USR vine ca urmare a faptelor mele. Am arătat ce poți să faci dacă vrei cu adevărat să schimbi în bine un oraș.

Și poate că această propunere vine după ce am arătat că poți transforma un oraș cu dragoste pentru oameni și prin accesarea de fonduri europene. Avem deja finanțare cât e bugetul orașului pe aproape 40 de ani. E un moment istoric. Suntem un exemplu atât pentru România, cât și pentru Europa.

Am intrat în politică pentru a contribui la schimbarea Câmpulungului, a României în bine. Asta nu se poate decât prin schimbarea reală a clasei politice. Adică, a politicienilor de tinichea, a celor care se țin cu dinții de funcții și care se folosesc de toate pârghiile să îi împiedice pe oamenii de bună credință să FACĂ. Pentru că, după ei, pur și simplu nu trebuie să faci.

Eu am un vis și am hotărârea să-l transform în realitate. Vă invit să fiți în clasa celor care construiesc și nu în a celor care distrug!

Această veste o să-i încrânceneze și mai tare pe politicienii din vechea clasă politică. Lupta o să fie și mai grea. Dar când am ales eu calea ușoară?

Dragi câmpulungeni, minciunile pe care le-ați auzit până acum despre mine sunt nimic față de ceea ce urmează. Judecați faptele și mai ales, aveți încredere! Începând de acum, am nevoie de susținerea voastră și o să vedeți că o să fie bine.

O să continui să muncesc cu pasiune pentru Câmpulung. Avem multă treabă, iar la anul e maraton de alegeri. Ce decide fiecare prin vot, contează. Nu mai vreau să aud “pe mine nu mă interesează politica”. Politica și mai ales oamenii care o fac ne influentează viața în rău sau în bine. Se golește țara de români și nu e bine. Așa că, 2024 e anul tău, cel care vei face schimbarea în bine așa cum crezi și cum simți.

Doamne ajută!”, a anunţat fosta vedetă de la PROTV Elena Lasconi pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Drulă: “O cunoști deja pe Elena. A făcut minuni în Câmpulung.”

“Minunile” văzute de preşedintele USR la Câmpulung sunt desprinse din apariţiile virtuale ale primăriţei Elena Lasconi, preocupată mai mult de propria imagine decât de dezvoltarea municipiului pe care îl conduce. Nominalizarea Elenei Lasconi ca locomotivă a USR pentru europarlamentare se datorează mai mult tupeului de care aceasta a dat dovadă ca primar. Pentru că Elena Lasconi este în primul rând un primar zgomotos, un bun actor politic şi, nu în ultimul rând, o fostă vedetă TV care încă se mai bucură de o anumită notorietate la nivel naţional.

“Am propus astăzi Biroului Național al USR ca Elena Lasconi să deschidă lista noastră de candidați pentru alegerile europarlamentare de anul viitor și Biroul Național a votat această propunere.

O cunoști deja pe Elena. A făcut minuni în Câmpulung. În doar trei ani de mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei. Asta înseamnă bugetul orașului pe 40 ani. 40 de ani în 3 ani.

Ne dorim să-i vedem energia, determinarea și profesionalismul și în Europa.

Alături de Elena, în deschiderea listei USR vor fi Dan Barna, Vlad Voiculescu și Vlad Botoș. O echipă puternică, de profesioniști care se vor bate pentru valorile noastre în Europa.

• Dan Barna este vicepreședinte ALDE Europa și fost viceprim-ministru al României, omul care a contribuit esențial la adoptarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

• Vlad Voiculescu este fost ministru al Sănătății, autorul PNRR pe Sănătate, cu o lungă istorie de activism la nivel european pentru apărarea drepturilor pacienților.

• Vlad Botoș este unul dintre cei mai influenți și activi europarlamentari români. Vlad urmărește absorbția fondurilor europene ca vicepreședinte al Comisiei de Dezvoltare Regională (REG), una dintre cele mai importante comisii din Parlamentul European.

Lista va fi completată de candidați aleși printr-un proces electoral intern de către colegii noștri în săptămânile următoare. Între 18 septembrie și 1 octombrie, fiecare membru USR se poate înscrie în competiție pentru a candida la alegerile europarlamentare. Campania electorală internă va avea loc în perioada 25 septembrie – 16 octombrie, iar alegerile se vor desfășura online între 9 și 16 octombrie.

Pe 20 octombrie, lista completă a candidaților USR va fi prezentată la Consiliul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni, care va avea loc, pentru prima dată, la București.

USR continuă construirea polului de dreapta care va aduna forțele reformiste ca alternativă la corupția PSD-PNL și extremismul AUR. Lista comună pentru alegerile europarlamentare a polului de dreapta va fi finalizată după negocierile cu PMP și Forța Dreptei. Procesul electoral decis astăzi de Biroul Național se referă doar la candidații din partea USR.

Am încredere în Elena, am încredere în Dan, în Vlad V. și în Vlad B. Am încredere în toată echipa USR pentru europarlamentare. Și, mai presus de toate, am încredere că împreună vom construi schimbarea pe care România o merită.”, este şi anunţul făcut de preşedintele USR, deputatul Cătălin Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.