Ce salarii sunt în primăria Câmpulung şi ce program de lucru au angajaţii statului!

Imediat după sărbătorile Pascale, Prefectura a transmis primăriilor argeşene o adresă prin care anunţa că programul principalelor instituţii publice trebuie schimbat, pentru a include şi pauza de masă. Astfel că, s-a decis ca programul funcţionarilor publici să fie de la 08.00 la 16.30 în zilele de luni, marţi, miercuri şi vineri, pentru ca în zilele de joi să fie de la 08.00 la 18.30. Cu unele zile de sâmbătă lucrate, la anumite primării, şi zilele de duminică libere.

La primăria Câmpulung, însă, lucrurile stau cu totul altfel, iar angajaţii din subordinea lui Liviu Ţâroiu au program de la 08.00 la… 15.30 în zilele de luni, marţi, miercuri şi vineri, şi între orele 08.00 şi 18.00 în zilele de joi, adică numai şapte ore şi jumătate de muncă fără pauză de masă. Cu liber în zilele de sărbătoare şi în zilele de sâmbătă şi duminică.

Astfel încât, zilnic, la ora 15.35 angajaţii primăriei mai că se-mpiedică pe treptele instituţiei pentru a o părăsi mai repede, ca nu cumva cineva să-şi dea seama că programul lor e cu o jumătate de oră mai mic decât al altor colegi de-ai lor din alte primării.

Justificarea e simplă, punându-se programul mai scurt din zilele de luni, marţi, miercuri şi vineri în seama programului prelungit din ziua de joi. Fără a avea şi pauza de masă la care au renunţat pentru a ajunge mai repede acasă.

Interesant că după principiul „ca la noi la nimeni” programul casieriei primăriei este şi el destul de ambiguu vizavi de prevederile Codului Muncii

„Luni, Marţi, Miercuri şi Vineri: orele 08.30 – 14.00

Joi orele: 08.30 – 14.00 si 15.00 – 17.00”, deşi „Art. 134. pauza de masă şi alte pauze (3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă”.

Ceea ce duce la concluzia că există dispoziţii contrare în contractul colectiv de muncă aplicabil şi în regulamentul intern al primăriei Câmpulung care sunt în favoarea angajaților cât să nu lucreze prea mult și nici să nu cumva să nu beneficieze de binecuvenite pauze în program, așa cum se vede la casierie, unde în zilele de joi pauza este de o oră, presupunem de masă, iar în restul zilelor programul este de numai cinci ore şi jumătate.

Şi pentru acest program, cei 116 angajaţi ai primăriei municipiului Câmpulung au salarii ce variază de la om la om în funcţie de postul pe care îl ocupă şi de ierarhie, dar şi de modul în care-şi desfăşoară activitatea, precum şi de competenţe profesionale privind studiile, cursurile de formare profesională şi alte criterii de „eligibilitate”.

De la 1 martie anul acesta, angajaţii primăriei beneficiază de alte salarii de bază faţă de cele calculate la începutul anului, lista fiind făcută publică recent.

„În aplicarea prevederilor art. 33 din Legea cadru nr. 153/ 017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicăm, anexat, lista funcţiilor din cadrul Primăriei Municipiului Câmpulung.”, se arată în preambulul listei cu salarizarea personalului din subordinea primarului pe nivel de competenţe, de nivelul studiilor, de nivelul postului (execuţie sau conducere), de clasa studiilor, gradul profesional, gradaţie, etc.

Totodată, pe lângă salariul de bază, un angajat din primărie poate câştiga un plus salarial de 25%, poate beneficia de drepturi de hrană sau de alte sporuri ori bonificaţii.

„* Indemnizaţia primarului municipiului Câmpulung se majorează cu 25% pentru implementare proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, în conformitate cu prevederile art. 16, alin. (2) şi alin. (7) din Legea nr. 153/2017 – Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare.

** Pentru personalul nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, salariile de bază se majorează cu 25% în conformitate cu prevederile art. 16, alin. (l) din Legea nr. 153/2017 – Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completări le ulterioare.

*          Personalul din cadrul Serviciului Poliţiei Locale beneficiază de drepturi de hrană în baza HCL nr. 51/30.04.2015 (25 lei /zi calendaristică – norma l; 32 lei /zi calendaristică – norma 6; 5 lei /zi lucrătoare – norma nr. 12 B, pentru personalul care lucrează în ture/schimburi).

Primarul Liviu Ţâroiu are un salariu de bază lunar de 12.350 lei pe lună plus 25% ca procent majorare echipă nominalizată proiect. Un total de 15.437,5 lei pe lună.

Viceprimarul Mărgărin Blidaru are un salariu de bază de 10.450 lei lunar.

Secretarul municipiului Nicolae Ghinea – 10.260 lei lunar.

Directorul executiv Violeta Iarca – 10.070 lei pe lună plus 25% ca procent majorare echipă nominalizată proiect.

În acelaşi timp salariul unui inspector, al unui referent, îngrijitor, paznic, consilier juridic, şofer, auditor, diferă de la caz la caz.

Cel mai mic venit salarial, în primăria Câmpulung, fiind cel al unui agent de pază, de 2.735 lei pe lună, sau al unui consilier cu jumătate de normă, de 2.457 lei pe lună.

În schimb o femeie de serviciu ajunge la un salariu lunar de 3.276 lei, iar un şofer la 3.000 lei pe lună.

În listă mai există trei inspectori superiori cu salarii de circa 5.700 lei lunar care beneficiază de cei 25% plus salarial lunar ca procent majorare echipă nominalizată proiect.

AICI! Lista funcţii primăria municipiului Câmpulung – salariile începând cu luna martie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.