După surpriza din iarna lui 2016 când la primăria Câmpulung au apărut marţienii în locul renilor lui Moş Crăciun, anul acesta o să apară, foarte probabil, sania plină cu daruri a Moşului. Totul în contextul în care sumele cheltuite pentru închirierea unui brad şi a unor decoraţiuni sunt destul de mari comparativ cu situaţia de şantier în care se găseşte municipiul la ora actuală.

Pentru a da un aspect de sărbătoare specifică iernii, primăria Câmpulung cheltuieşte în acest an circa o sută de mii lei (un miliard de lei vechi).

17.138 lei sunt cheltuiţi pentru pachetul de iluminat festiv, care conţine mai multe ornamente specifice sezonului şi ce sunt destinate împodobirii municipiului.

Pachetul constă în închirierea pe o perioadă de 60 de zile a unor decoraţiuni 3D de diferite forme şi dimensiuni, neavând inclus în preţ şi montarea şi demontarea ornamentelor. Achiziţia pachetului fiind făcută prin SPADPP.

În acelaşi timp, tot SPADPP Câmpulung a achiziţionat şi servicii de 39.712,47 lei pentru „montajul ghirlandelor luminoase pentru pomul de Crăciun”, respectiv împodobirea municipiului şi a unor brazi în diverse zone ale Câmpulungului. Un brad natural de 10 metri în şantierul parcului de lângă Biserica de Lemn Vişoi, un brad în Cartierul Grui şi altul în intersecţie la Dulcica, posibil ca un altul să fie pus şi în zona Pescăreasa.

Totodată, un bradul artificial va fi montat în Grădina Publică „Merci”, brad care este închiriat de la o firmă din Bucureşti şi care are aproximativ 9,25 m înălţime şi un diametru de bază de 3,10 m, închiriat  la suma de 29.400 lei. Un brad pentru care s-a făcut un contract destul de ciudat ca şi transparenţă, asta pentru că iniţial, din cadrul primăriei, am aflat că „numai Mugurel Minciună ştie detaliile privind costurile şi condiţiile”. Mugurel Minciună fiind, se pare, nu numai şoferul primarului Liviu Ţâroiu, consilierul personal al edilului, dar şi „omul ce are atribuţii mai importante chiar şi decât viceprimarul şi persoana care ştie mai multe şi e mai periculos şi decât primarul”, spun unele persoane.

            În cele din urmă, oficial, de la primăria Câmpulung am putut afla că a fost achiziţionat în urma unei oferte de preţ bune în baza unui contract de închiriere pe 60 de zile cu preţul  de 27.400 lei sau 29.400 lei (!???), fără a mai fi necesară procedura „la vedere” de pe SICAP (fost SEAP), în condiţiile în care celelalte decoraţiuni au fost închiriate de la o firmă din Buzău, cel puţin vizibil, adică cu o ofertă de preţ apărută pe SICAP (o platformă numită de mulţi Sistemul Expert în Achiziţii pe Pile).

La sumele prezentate mai înainte se mai adaugă alte cheltuieli minore cu ceea ce primăria va oferi copiilor de la grădiniţe, colindătorilor, cu decorarea bradului din holul instituţiei, etc.

Cert fiind că pentru o perioadă în care majoritatea zonelor din Câmpulung sunt şantiere în lucru nu era necesar atâta fast transformat în risipă a banului public pe… închirieri de luminiţe ce nu vor face decât să estompeze puţin din lucrările începute şi nefinalizate sau din lucrările terminate, unele dintre ele făcute mai mult de mântuială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.