Câmpulungul „gazat” de firma asociată cu primăria şi Consiliul Local

Câmpulung Muscel – 21 august 2018 – căldură sufocantă şi-un aer nerespirabil pe cea mai aglomerată stradă din municipiu.

În această dimineaţă, pe întreg Bulevardul I.C. Brătianu, strada tranzitată zilnic de sute de maşini şi pietoni, în aer plutea un miros înţepător, greu de descris în cuvinte. Mirosul aproape insuportabil provenea de la o maşină de ridicat gunoiul, maşină ce lăsa în urmă o dâră de lichid lipicios.

Lucru ce ar trebui să fie inadmisibil în condiţiile în care primăria municipiului Câmpulung este colectorul, la limita legii, pentru firma ce strânge gunoiul în municipiul Câmpulung. Aici, vorbind de o taxa specială de 7,5 lei per persoană, pe care primăria şi-a luat angajamentul de a o strânge de la câmpulungeni. Lunar, achitându-i firmei Financiar Urban SRL taxa specială de colectare, transport şi depozitare gunoi menajer, pentru un numărul de persoane stabilit la 22.500. Mai exact, de la bugetul local, lunar, i se achită operatorul de servicii de salubritate suma de 168.750 lei, sumă ce mai apoi este recuperată de la populaţie la trei luni prin încasarea acesteia la casieriile primăriei.

Interesant fiind că, firma respectivă încă este unul dintre asociaţii Consiliului Local Câmpulung în cadrul SC Edilul CGA SA, acelaşi Consiliu care a aprobat taxa specială de salubritate, o taxă ce se află dincolo de orice înţelegere, dacă este să spunem că primăria este astfel încasatorul unei firme private, ce nu pare a investi nimic în afacere, ci doar aşteaptă ca primăria să-i vireze în conturi sume mult mai mari decât contractele existente. Interesant fiind să se spună public şi oficial, din partea Administraţiei Publice Locale câte contracte au fost încheiate, pentru câte persoane şi care este diferenţa până la numărul de persoane „taxate”, stabilit prin Hotărâre de Consiliu Local.

Până atunci, rămâne ca municipiul să fie nu numai îngropat în gunoaie aruncate de haotic de terţe persoane, dar şi „gazat” de cei ce trebuie să se ocupe de strângerea gunoiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.